Nå blir det påskeforhold fremover

TOPP FORHOLD: Det blir mye sol de kommende dagene. Spesielt tirsdag blir det knallvær. Kanskje like fint som dette? Bildet er tatt på Vegglifjell lørdag.

TOPP FORHOLD: Det blir mye sol de kommende dagene. Spesielt tirsdag blir det knallvær. Kanskje like fint som dette? Bildet er tatt på Vegglifjell lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Værmeldingene og meteorologene lover mye mer sol den kommende uka. Men det betyr ikke nødvendigvis så mye varmere vær.

DEL

To ting er sikkert for uka som kommer. Det blir mye mer sol og ingen snø i det hele tatt.

Det er i alle fall det vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt, Bjart Eriksen, sier om været for Kongsberg, Numedal og egentlig hele Østlandet den kommende uka.

Praktvær på tirsdag

– Det blir mye sol og det blir kaldt vær igjen. Og det ser heller ikke ut til å bli noe nedbør på en god stund, sier han.

Tirsdag blir det garantert knallvær, lover Eriksen. Det holder seg pent i dagene som kommer og, men det vil variere mer.

– Det vil være en del sol da og, men det kan komme en del høyskyer i perioder, sier meteorologen.

I tillegg vil det blir litt vind når man nærmer seg helg. Ikke veldig mye, men nok til at det kan merkes.

Tirsdag og onsdag vil være omtrent like i temperatur. Det ligger an til rundt -5 grader på kvelden og morgenen mens det blir rundt null grader, kanskje litt over, på dagtid grunnet sola.

Mer sol, mer svingninger

Fra torsdag til mandag, synker trolig temperaturen en god del, spesielt fra kvelden til morgenen. Temperaturen kan gå fra -4 grader på dagtid og helt ned til -12 grader.

Eriksen sier det kan bli en del sol de siste dagene i uka også, men at det er for tidlig å slå fast. Og mengden sol vil naturlig nok prege temperaturen. På mange måter.

– Blir det mye sol, vil svingene være større. Da vil det være varmere på dagen, men kaldere på nettene. Hvis det derimot blir mer skyer, vil ikke temperaturen bli så kald på kveldene og nettene, men da blir det og mindre svingninger på dagen, sier Eriksen.

Men minusgrader blir det i hovedsak uansett.

LES OGSÅ:

Artikkeltags