For – vi bikket 230 publikummere da Torbjørn Færøvik holdt foredraget Stormakten Kina – venn eller fiende i januar. Vi venter storinnrykk når Thomas Hylland Eriksen snakker om Syv meninger med livet tirsdag 21. februar. Norsk kvinnehistorie del 2 med Hege Duckert 28. mars blir også attraktivt. Sist, men ikke minst – Helen Uris foredrag med kvinner, menn og språk som tema blir en verdig avslutning på foredragsrekken.

På Fu-seniors intimscene på Røde Kors huset ser vi fram til gjenhør med to gode foredragsholdere når Sigun Slapgard går inn i historien om Kristin Lavrandsdatter 30. mars (OBS NY DATO) og Mette Bugge forteller historier om vanlige menneskers uvanlige skjebner 27. april. Journalist Mette Bugge er et fyrverkeri av en foredragsholder og mye brukt på God Morgen Norge og som gjest i flere pod-kaster. Videre inviterer vi til aktuelt tema under Kongsberg Agenda og til gjenhør med jazzpianisten David Skinner under jazzfestivalen.

Middelalderen går som en rød tråd via foredraget om Kristin Lavrandsdatter gjennom flere av arrangementene. Vi følger opp Sigrun Slapgard med dagstur til Oslo 29. juni hvor kulturetaten i Oslo komponerer en spesialomvisning med middelalderens Oslo bare for oss! Dagen rundes av med vandreteater som viser historiens liv på Akershus Festning. I august kommer vi tilbake til festningen og Karpedammen scene hvor musikalversjonen av Kristin Lavrandsdatter med Karolinen Krüger i hovedrollen spilles. Forestillingen har vært en storsuksess og blitt utsolgt de to sesongene den har vært satt opp. Og litt lenger utpå høsten planlegger vi tur til Nastadborgen - middelalderborgen i Eggedal. Dessuten byr vi på hvitveistur til Jomfruland 25. april, Brekkeparken med tulipaner og byvandring i Snipetorp 11. mai og Mårrastund ved Mjøsa på Peder Balkesenteret lørdag 17. juni. Mårrastemningen sørger Eli Kristin Hansveen for. Påmeldingene til dagsturene strømmer allerede på.

Asparges og Berlin i begynnelsen av mai frister mange. Og interessen for turen til Irland i august er stor!

Kurs og andre tilbud utvikler vi fortløpende. Denne gangen er vi spesielt spent på mottakelsen av seminaret Balanse og Bevegelse med Unni Steidel og som går over to lørdager. Ikke minst er vi spente på vårt nye tilbud Zumba Gold med Gracia Frandsen som starter allerede førstkommende onsdag 22. februar. Her er det bare å møte opp og benytte muligheten til å danse deg glad å sprek etter fengende latinamerikanske rytmer.

Tre seminarer står på plakaten dette halvåret. 20. mars samarbeider vi med Kongsberg Kommune og pårørendeforeningen om seminaret Hva er demens med demenskoordinator Hege Askestad. 28. mars arrangerer vi kunstseminaret På relikviejakt i Europa med Mette Christina Lund. Aprikoscocktail og Filosofi med Jørn Hjulstad arrangerer vi på Paradoxe under Kongsberg Agenda. Og apropos filosofi – filosofikafeen vår med Jørn er blitt mektig populær. Retorikk er temaet som går gjennom alle fem samlingene dette halvåret.

I samarbeid med Åpent Verksted har vi mange tilbud på Røde Kors huset hvor det er mulig å droppe innom for å se om det kan være noe å fortsette med. Morgentrim på mandager, Qigong og Rosenbevegelse tirsdager, seniordans mandager og tirsdager, kor på onsdager, billedvev med mer mandager og onsdager og sist, men ikke minst, den populære møteplassen i kjellerstua hvor menn samles hver onsdag.

Fu-Senior har nå 800 medlemmer og har plass til flere. Hent deg gjerne en katalog på vårt kontor på Kirketorget 4a eller ta kontakt for mer info.