Gå til sidens hovedinnhold

Vårkonsert med Guttemusikken

Artikkelen er over 2 år gammel

To mer fortjente æresmedlemmer er det vanskelig å finne!

Innsendt

Onsdag 13. mars var det duket for Guttemusikkens vårkonsert i Musikkteateret hvor både aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps fikk vise hva de har jobbet med i vinter. Korpsets styreleder, Tone Skottun Lyngdal, ønsket alle hjertelig velkommen før aspirantkorpset og juniorkorpset startet konserten. Dette samspillet viste at det gror godt i korpsets rekker og at de yngste i korpset har jobbet godt i høst og vinter. Etter å ha spilt to satser fra Knask for aspiranter og Chips og popcorn til stor jubel fra publikum, takket aspirantene for seg mens juniorkorpset fortsatte med numrene de skal spille under distriktsmesterskapet i Asker 24. mars. Under kyndig ledelse av Gro Mesna Andersen spilte de Essension (Fanfare), All about that bass og Prinsessemarsj og det var det tydelig at juniorkorpset er i god rute til distriktsmesterskapet. Etter litt omrigging var det klart for samspill mellom juniorkorps og hovedkorps. De startet med en flott versjon av Pirates of the Caribbean, før det ble en trompetfanfare og det var tid for et par små overraskelser.

Årsmøtet i Guttemusikken bestemte at det skulle deles ut æresmedlemskap til to som i flere år har vært helt essensielle for både det sosiale og ikke minst det musikalske i Guttemusikken, deres samarbeid har løftet Guttemusikken gjennom mange år. Gro Mesna Andersen begynte i Guttemusikken i 1983 og i løpet av sine 7 år som musikant var hun bare borte på 4 øvinger. Hun er mamma i Guttemusikken og dirigent for juniorkorpset. Barna i korpset er veldig glad i henne og hun er alltid forberedt til øvingene, trygg og rolig. Eldrid Ninive Andersen har gjort en stor jobb for Guttemusikken helt siden hun ble ansatt som dirigent i 1997. Hun har løftet Guttemusikken opp på et godt musikalsk nivå og er ikke redd for å ta på seg store oppgaver både i korpset og i kulturskolen. To mer fortjente æresmedlemmer er det vanskelig å finne!

Etter utdeling av diplomer, blomster og æresmedaljer til Gro og Eldrid avsluttet hovedkorpset og juniorkorpset første del av konserten med en forrykende versjon av Mah-na Mah-na som sørget for at denne Muppet klassikeren runger i hodene til tilhørerne til langt utpå sommeren.

Etter en pause med kaker og kaffe var det hovedkorpset sin tur. De startet med litt funk i form av Daylight Funk som fikk publikum til å svinge i stolene. Deretter var det Gabriells obo fra filmen The Mission, oboen var byttet ut med trompet og soloen ble spilt av Karen Korbu. Korpset kompet helt nydelig og soloen til Karen var følsom og vakker. Dette var kveldens ståpels øyeblikk. Etterpå spilte hovedkorpset stykkene de skal fremføre på distriktsmesterskapet. De startet med Novena et effektfullt og dynamisk stykke før de framførte en Klezmer Karneval. Begge stykkene låt bra for oss i publikum, og som Eldrid sa: et par øvelser til så er begge stykkene klare for mesterskap. Neste stykke ut var en medly fra Phanton of the Opera også denne var meget velspilt.

Tilslutt ble scenen fylt av hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps for å avslutte konserten med et fellesnummer. Fellesnummeret var New Kids on the Block og involverte i tillegg til alle musikantene publikum som var med på å rope Hey og Yo underveis. Etter endt fellesnummer fikk korpset velfortjent stående applaus!

Kommentarer til denne saken