Varm luft på vei: Opp mot 22 grader

Det ligger an til fine høstdager på flere steder i Sør-Norge den kommende uken. I Nord-Norge vil det imidlertid bli en del ruskevær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Det ligger an til fine høstdager på flere steder i Sør-Norge den kommende uken. I Nord-Norge vil det imidlertid bli en del ruskevær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix) Foto:

Av

Høsten kommer snikende rundt om i landet, men først får vi litt sommertemperaturer.

DEL

Mandag morgen er det mildt i Kongsberg, 12 grader allerede ved 6-tiden.

Og på store deler av Østlandet kan det ligge an til noen fine høstdager i starten av uka. I Kongsberg er det varslet opp mot 24 grader mandag, ifølge Meteorologisk institutt.

Resten av uka ser det ut til å bli flere dager med klarvær og høye temperaturer i området.

Også på Sørlandet ser det lovende ut, med temperaturer mellom 15 og 19 grader utover uka. I Vest-Norge og Midt-Norge ser det imidlertid ut til å bli litt mer skiftende.

Fra midten av uka vil det komme inn et lavtrykk fra øst innover Sør-Norge, mens det samtidig bygger seg opp et høytrykk i vest, skriver TV 2.

– Da blir vi liggende midt imellom. Vi får nordavind innover Sør-Norge, som vil blåse opp i stiv kuling på utsatte steder. I fjellet kan vinden til og med komme opp i liten storm, sier vakthavende meteorolog Camilla Antonsen i Storm.

I Nord-Norge ser det ut til at man er nødt til å finne fram paraplyen. Det ventes nemlig jevnt og trutt med nedbør og en del lavere temperaturer utover uka.

– Det vil bli nedbør og sørvestlig kuling i Nordland fram til midten av uken. I Troms og Finnmark derimot vil vinden være litt svakere og nedbøren mer beskjeden, sier Antonsen.

(©NTB)

Artikkeltags