Snøen skal fortsette å falle onsdag, og fortsette å skape vanskelige kjøreforhold for både myke og harde trafikanter fremover.

Nå har meteorologene sendt ut farevarsel for både snø – og regn.

Temperaturene vil også stige.

Ber bilister være oppmerksomme

– Det kan fort bli slapsete og isete flere steder når du skal ut og kjøre, spesielt onsdag og torsdag, så det er greit at bilister er oppmerksomme på det, sier Granerød.

Det er nemlig meldt nedbør resten av uken, og det som onsdag formiddag har kommet som snø vil utover dagen gå over til regn og sludd på lavlandet.

– Snøen vil bli veldig våt, og våt snø pakker seg mye sammen, forteller Martin Granerød, vakthavende på Meteorologisk institutt.

Opp mot 20 cm snø ventes i løpet av de neste to dagene, og den største mengden vil komme i høyden på områder over 300 meter.

Vil snøen forsvinne?

Til tross for at snøen går over til regn så er det ingen umiddelbar fare for at det hvite snødekket forsvinner med det første.

– Selv om temperaturene stiger, så er det ikke snakk om mer enn et par grader så snøen vil ikke smelte mer enn at det blir våt sludd som gjør at snøen vil pakke seg sammen. Men, det vil nok bli en annen konsistens på snøen, forteller Granerød.