Gå til sidens hovedinnhold

Varsler om glatt føre og snø på fjellet i helgen

Temperaturene faller, og flere steder i landet blir det synkende snøgrense. Sjåfører som skal over fjellet, må forberede seg godt og bruke riktige dekk.

Det varsles om glatte veier og synkende snøgrense i fjellene i Sør-Norge med gul advarsel. Nedbør kan falle som snø over omkring 800 - 1000 meter.

– Hvis det er noen som skal på hytta i helgen, eller skal kjøre over fjellet, er det viktig å være obs. Særlig siden vinterdekksesongen ikke har begynt. Folk må kjøre etter forholdene og bruke riktige dekk når de kjører over fjellovergangene, advarer statsmeteorolog Rannveig Eikill i Meteorologisk institutt.

Været i Sør-Norge for øvrig blir preget av regn og overskyet, særlig første del av fredagen.

– Når det blir klarere ut på lørdagen, og klarvær flere steder mot søndag, kan det også bli kaldt og kanskje nattefrost enkelte indre steder, sier hun.

Over i nord

Det gode høstværet i Nord-Norge, med mange fine dager med sol, er over.

– Lørdag blir det pålandsvind. Det blir ikke mye vind, men det kommer til å trekke inn mer skyer og litt mer regn både lørdag og søndag, sier Eikill.

Det har vært ganske varmt for oktober i hele landet. Temperaturene vil gradvis synke i løpet av helgen og inn mot starten av neste uke.

– Det blir mer av det man kan kalle normale temperaturer. Det har vært godt over ti grader flere steder, men nå legger temperaturene seg på under ti grader i løpet av helgen, sier hun.

Ikke høststorm

Trøndelag får også skydekke og regnbyger lørdag, med glimt av sol søndag og i starten på neste uke.

– Det er ikke noen kraftige lavtrykk i vente, men små lavtrykk som gir varierende vær, ser det ut som, sier meteorologen.

Landet har hatt en delt værtype. I nord har det vært en fin start på oktober, mens man lenger sør har hatt en våt og grå start.

– Nå går vi inn i en tid med mer vanlig høstvær, men foreløpig er det ikke noen store høststormer i sikte.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.