Kan bli en ny æra for Vegglifjell

SATSER: Her er tre av de fire utbyggerne bak Vegglifjell Resort. Den siste eieren, Jonny Holm, er ikke med på bildet. Fra venstre Kjetil Heitmann (Naturforvalter AS), Espen Aasen og Frøydis Hansen Aasen.

SATSER: Her er tre av de fire utbyggerne bak Vegglifjell Resort. Den siste eieren, Jonny Holm, er ikke med på bildet. Fra venstre Kjetil Heitmann (Naturforvalter AS), Espen Aasen og Frøydis Hansen Aasen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nye «Vegglifjell Resort» skal bestå av et servicebygg, flere leilighetsbygg for utleie og nye hytter rundt anlegget. Utbyggerne mener det er på tide Rollag forbereder seg på tida etter hytteboomen.

DEL

Nylig gikk utvalget for Næring, miljø og ressurs i Rollag inn for å sende reguleringsplanen for Vegglifjell Resort ut på høring. Dermed kan i teorien hele planen godkjennes på kommunestyremøtet i juni.

– Dette handler også om at en dag stopper hytteutbygginga. Og da tror jeg både Vegglifjell – og Rollag kommune som sådan – vil trenge varige arbeidsplasser i fjellet. For å gjøre det må vil tiltrekke oss korttidsturister, og det er på tide å begynne, sier grunneier på nordre Vegglifjell, Espen Aasen, til Laagendalsposten.

LES OGSÅ: – Jeg tror ikke vi burde bygge flere enn 100 hytter i året

Skal finansiere med hytter

Aasen er også med i utbyggerselskapet Vegglifjell Resort, som han eier 25 prosent av. De andre eierne med hver sin like store andel er Frøydis Hansen Aasen, Jonny Holm og Naturforvalter AS. Det siste selskapet eies av Kjetil Heitmann.

Aasen, Heitmann og andre har jobbet med dette (samt den tilgrensende Vegglifjell skistadion, som skal eies av Rollag og Veggli IL) i over 10 år, og denne reguleringsplanen åpner opp for å bygge opp til sju store leilighetsbygg (inkludert et eget servicebygg) med opp til 50 leiligheter for utleie. Til sammen kan det bli så mange som 300 varme senger.

Første trinn vil trolig bli tre leilighetsbygg med kafeteria og 175 senger.

For å finansiere dette prosjektet, har de også planlagt for å bygge 16 frittliggende hytter på 80 km² og 12 tomannshytter på 140 m² (24 boenheter) nordvest for leilighetene.

– Vi har samarbeidet tett med både omstillingsstyret i Rollag, Høgskolen i Innlandet på Lillehammer og også skiforbundet i forbindelse med denne satsingen. Hele anlegget skal bli universelt utformet, og dermed blir dette blant annet rettet mot folk med funksjonshemning, sier Aasen.

LES OGSÅ: – Vi måtte vise bort langrennsfolket

STORE PLANER: Dette er en illustrasjon av Vegglifjell Resort-planene som ble laget tidlig i prosessen. Det kan og vil bli endringer både i forhold til antall leilighetsbygg og antall/plassering av hytter rundt underveis.

STORE PLANER: Dette er en illustrasjon av Vegglifjell Resort-planene som ble laget tidlig i prosessen. Det kan og vil bli endringer både i forhold til antall leilighetsbygg og antall/plassering av hytter rundt underveis. Foto:

– Ikke noe nytt Hemsedal

Reguleringsplanen var en runde på høring allerede i fjor høst, men da som en del av den eksisterende planen. Der kom det fram en del  kritiske røster.

Hytteeier Viggo Erik Bjørnsgård mener for eksempel at «Rollag kommune tillater en kynisk fortetning av et etablert hytteområde».

 En annen, Thomas Tveit Rosenlund, er «sterkt kritisk til planen og grunnlaget for å fortette området ytterligere samt å gjøre dette til et sentrumsområde på Vegglifjell.»

Aasen svarer på sin side at Vegglifjell Resort – og da med en tilgrensende skistadion med snøproduksjon – vil være attraktivt også for hyttebefolkningen, og at de «ikke skal bli påtrykt noe som helst».

– Dette skal ikke bli noe nytt Hemsedal, for Vegglifjell skal fortsatt være en familiedestinasjonen. Selve beliggenheten er velvalgt, for det er ikke mange hytter som ligger veldig tett på området. Du skal fortsatt kunne sitte på hytta uten å være midt i «en heksegryte», sier Aasen.

LES OGSÅ: Hard kamp om håndverkerne i Numedal

BAR OG TRENINGSROM: Espen Aasen (til høyre) sier at det kan bli både en bar og et ubemannet treningsrom i det nye servicebygget. Her er han sammen med Kjetil Heitmann og Frøydis Hansen Aasen.

BAR OG TRENINGSROM: Espen Aasen (til høyre) sier at det kan bli både en bar og et ubemannet treningsrom i det nye servicebygget. Her er han sammen med Kjetil Heitmann og Frøydis Hansen Aasen. Foto:

Mener Vegglifjell er moden

Utbyggerne håper å begynne utbyggingen av Vegglifjell Resort i 2019, hvis alle planene blir godkjent, og hyttesalget går godt.

Nå jobbes det hardt for for å bygge opp Vegglifjell som en korttids-destinasjon, og det inkluderer også å sette sammen «pakker» for turistene.

– På vinteren vil nok snø og ski trekke den del folk, men når vi kommer til sommerhalvåret er det en utfordring. Men vi mener Vegglifjell har en god beliggenhet og har mulighet for samarbeid med for eksempel Vemork, Langedrag, bjørneparken i Flå og andre attraksjoner i nærheten, sier Aasen.

Kjetil Heitmann vil på sin side ikke kalle sommerhalvåret «en utfordring».

– Jeg mener Vegglifjell har gode forutsetninger for å skape et helårlig aktivitetstilbud for de målgruppene vi satser på, sier Heitmann.

– Er Vegglifjell klar for en slik type turisme?

– Nå har vi diskutert utleie i over 10 år og som grunneiere og tomteselgere har vi bidratt til å få folk til fjells. Vi mener Vegglifjell er mer moden for dette nå, avslutter Espen Aasen.

Artikkeltags