Gå til sidens hovedinnhold

Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk 

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra nyttår overtar fylkeskommunene ansvaret for å brøyte og strø 44.639 kilometer fylkesveier. Dette gjelder også det nye storfylket Viken, som Buskerud blir en del av.

Samtidig har 10 prosent av Statens vegvesens ansatte har sluttet i år.

I mai meldte NTB at usikkerhet om organisering og lokalisering i Statens vegvesen hadde ført til at unormalt mange har sluttet i jobben, og at Vegdirektoratet fryktet kompetansetap. Da hadde 221 personer sluttet i fast stilling på fem måneder.

600 sluttet

melder VG at rundt 600 ansatte i faste stillinger har sluttet i Statens vegvesen hittil i år, av totalt 6.800 ansatte ved inngangen av året.

Veidirektøren sier til avisa at en utskiftning av de ansatte på nærmere 10 prosent gjør situasjonen kritisk og risikoen høy.

– Det som er kritisk, er at vi innenfor enkelte fagområder, i enkelte geografiske områder, mangler den kompetansen som både vi og fylkeskommunen trenger videre, sier konstituert veidirektør Bjørne Grimsrud.

(Saken fortsetter under bildet)


Overføres til fylkeskommunene

Fra 1. januar skal fylkeskommunen besørge fylkesveiene, nesten 45.000 kilometer med vei, mens riksveinettet på nesten 11.000 kilometer, er statens ansvar.

1.850 av 6.800 ansatte i Statens vegvesen blir overført til fylkeskommunene. Det er opp til fylkeskommunene å bestemme hvor disse kontorene skal ligge.

Mye av denne usikkerheten skal ha medvirket til at folk slutter, men det er også rundt 30 prosent av dem som har sluttet, som har gått av med pensjon.

(©NTB)

Les også

– Det som skjer nå, er at de skal spare penger og lar brukerne ta hele regningen

Les også

Vegdirektoratet klar på hva som bør skje med trafikkstasjonen

Les også

Samferdselsministeren gir ingen garanti for trafikkstasjonen

Kommentarer til denne saken