Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket korpshelg i Kongsberg

Artikkelen er over 1 år gammel

15. og 16. februar slo Kongsgårdmoen skolekorps og Kongsberg Guttemusikkorps seg sammen til felles seminarhelg.

Innsendt

Lørdag ble kulturskolens lokaler på Fredheim og Vestsiden ungdomsskole benyttet for både fellesøvelser og instrumentvise gruppeøvelser med innleide instruktører.

Søndag var det Sølvsalen og musikkteateret som var arena for øvelsene. Det hele ble avsluttet søndag ettermiddag med en gratiskonsert i musikkteateret for publikum.

Alle var med

Korpsene stilte med både junior- og hovedkorps og i tillegg var rekruttene fra Kongsgårdmoen med på konserten og spilte «Rockasaurus Rex» sammen med juniorkorpsene.

Kongsgårdmoen drilltropp instruert av Johanne Høiberg og Annbjørg Listog Støa stilte også opp før pausen med et imponerende show. Temaet for konserten er filmmusikk, fortalte konferansierene Hallgeir Mandelid Østensen og Jarle Lein som gjorde en kjempejobb.

Filmmusikk

Vi fikk høre et variert utvalg av låter, fra juniorkorpsene som spilte «Pirates of the Karibia» fra filmen The black pearl til Vaiana og «We know the way» med dirigentene Eva Rupali Graven og Gro Mesna Andersen. Til musikantene i hovedkorpsene som spilte blant annet «A Klezmer Karnival», originalt en sang av jødiske trubadurer og «Bohemian rhapsody» av Queen, med stødig hånd av dirigentene Ulf Kittelsen og Håkan Salomonsson.

Avslutningsnummeret «Månemannen» ble dirigert av hovedkorpsmusikant og elev ved musikklinja Sigurd Brevik. Med alle musikantene på scenen fikk de trampeklapp av hele salen. Alle var fornøyde med en super helg og en knallbra konsert! Takk til alle som stilte opp for å gjennomføre seminarhelgen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.