Rett før siste nummer skulle de to kunstneriske lederne for Glogerfestspillene, Isa Katharina Gericke og Frank Havrøy, si noen avsluttende ord.

Da avslørte Havrøy at de hadde en overraskelse til Isa. For plutselig kom Glogerfestspillenes styreleder Torkil Bjørnson og Kathrine B. Moholth, en representant for de frivillige, inn på scenen.

Og de hadde med seg en helt spesiell gave.

Den faste gjesten

Gaven hun fikk var nemlig et maleri av kunstneren Gun Mads, eller Gun Marith Madsen som hun egentlig het.

Kunstneren var en av de fem som ble drept under angrepet i Kongsberg i oktober. Hun var også fast gjest med fast plass på alle klassiske konserter i Kongsberg kirke.

– Det er så tomt på den plassen hun brukte å sitte, sa Isa mens hun tørket tårene.

Bildeserie

Dronningbesøk da festspillene åpnet

– Evne til å se oss alle

Bjørnson prøvde å fortelle den kunstneriske lederen hvorfor de alle hadde lyst til å hedre henne på denne måten.

– Du er så allsidig. Du er en dyktig organisator, en fantastisk artist, du har et stort nasjonalt og internasjonal nettverk og er dessuten enormt kunnskapsrik. Hvor mange timer du har jobbet for Gloger gjennom disse 20 årene vet jeg ikke, men det må være flere årsverk. Er det noen som fortjener en symbolsk takk, så er det deg, sa Bjørnson.

Moholth hadde også noe på hjertet.

– Du har en magisk evne til å se oss alle, sa hun mens det store kirkerommet ga en rørt og gråtende Isa stående applaus.

Men til slutt fikk også Gericke selv si noe.

– Det er så ufattelig mange å dele disse ordene med. For eksempel de tre andre kunstneriske lederne disse årene, Sveinung Bjelland, Olof Boman og Frank Havrøy. Og mange, mange andre. Men tusen takk, sa en rørt Isa Katharina Gericke foran et takknemlig publikum.

Vil tar tempen på Glogerfestspillene før den store åpningen med dronning Sonja på gjestelisten.