Gå til sidens hovedinnhold

Verdensledende i 2035 – arbeidsplasser, klima og omstilling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er full guffe i debatten rundt arbeidsplasser, grønn omstilling, klima og miljø om dagen. For oss vanlige arbeidsfolk som jobber i industrien så er tryggheten for arbeidsplassen vår helt avgjørende.

Det betyr ikke at vi er imot en omstilling av industrien, det er vi for. Vi mener at politikerne må føre en aktiv næringspolitikk som bidrar til teknologiutvikling som gjør at vi har trygge arbeidsplasser for framtida. Det er det partiene på venstresida som leverer, med Arbeiderpartiet i spissen!

Vi har lite trua på Høyreregjeringens markedsnøytrale linje. Det er ingenting som tyder på at det blir større fart i industrien av å redusere formueskatten for de rikeste. Det som sikrer jobbene for framtida er at vi nå får ei regjering som bidrar med penger til kompetanseheving, utvikling av nye og mer effektive produksjonsmetoder i industri 4.0 og virkemidler som treffer de store industribedriftene.

Vi har lite trua på politikk som setter sluttdato og vil legge ned oljenæringa. Det vil bidra til investeringsstopp i industrien, og de miljøene som har svaret på mange av de viktigste utfordringene våre for framtida vil bli svekka og miste kraften til å omstille seg. Da står våre arbeidsplasser på spill, og det kan vi ikke akseptere.

Vi oppfordrer alle som vil Kongsbergindustrien vel å stemme på partier som vil føre en aktiv næringspolitikk. Som vil satse på industrien gjennom bruk av kraftfulle virkemidler fra politisk hold. Vi oppfordrer folk til å stemme på partier som ønsker å drive utvikling og omstilling på lag med oljeindustrien, sånn at vi sikrer oss teknologiutvikling og økt eksport i framtida.

På den måten sikrer vi arbeidsplasser, vi sikrer inntekter til velferdsstaten og vi sikrer at Norge blir et høyteknologisk industriland i framtida!

Kommentarer til denne saken