Forhåndssalget var meget godt og ikke en sitteplass ledig da ensemblet under ledelse av Jon Wold entret scenen. Gjennomsnittsalderen var nok noe høyere denne gangen – og det med rette da Trygve Hoff hovedsakelig hadde sin mest aktive periode fram til midten av 1980-tallet.

Kveldens konsert var bygget opp som en kombinasjon av Trygve Hoffs viktigste sanger og innblikk i episoder og karakteristikker fremført av Kari Hoff som var gift med denne kulturrabulisten fra Rognan mesteparten av hans voksne liv.

Fornøyd publikum

Gode musikere og et nennsomt utvalg av Trygve Hoffs sanger ga publikum det de kom for å høre, og i tillegg fikk publikum en egen avdeling med Sibeth Hoff som bærer musikerarven etter sin far videre.

Trygve Hoff er nok en av de markante kulturpersonlighetene fra tidlig 1960-tall og fram til hans død i 1987 som i dag lett glemmes. Viseklubben Christians synes det derfor er både godt og ikke minst riktig å bidra til å trekke dette kulturlokomotivet fram i folks bevissthet og da spesielt her på Kongsberg.

(Saken fortsetter under bildet).

Allsidig

Dette var jo tross alt mannen som ga det norske folk «Ei hånd å holde i» og bidro sterkt til å holde visebølgen i live – kanskje også gi den litt mer bølgehøyde og tyngde. I visemiljøet, som ikke er så veldig stort, har nok de fleste utøverne innen både profesjonelle og amatører møtt og gjerne også samarbeidet med Trygve Hoff. Men han satte også dype spor hos dem som opplevde ham både som lærer, kordirigent og frilans kulturarbeider på mange andre plan, så som revyer og via TV.

Arrangementet på Musikkhuset EnergiMølla denne kvelden ble en flott markering hvor vi alle syntes vi kjenner Trygve Hoff litt bedre når man startet på veien hjem. Passer fint å avslutte denne omtalen med et sitat fra Halvdan Sivertsen i boka «Trygve Hoff, kulturrabulisten fra nord – for full musikk»; Vi har mye å takke Trygve Hoff for. Og det gjør vi. Vi synger sangene hans og holder ham levende. Slik holder han oss levende, med humor, engasjement og kjærlighet, og med et treffsikkert blikk for hvem vi var og er».

LES OGSÅ:

Filmgalla med stor suksess

Gavene strømmer inn, og det er plass til flere

Fikk tovet ordførerkjede - men av hvem?