Vestre Viken mener Kongsberg sykehus er forberedt: – Alle vil ikke bli syke samtidig, og jeg mener vi er godt forberedte

KLARE: Smittevernoverlege Mette Walberg i Vestre viken mener de er godt forberedte. – Alle vil ikke bli syke samtidig, og jeg mener vi er godt forberedt. På Kongsberg sykehus har vi fire respiratorer og syv ventilatorer i vanlig drift, sier hun.

KLARE: Smittevernoverlege Mette Walberg i Vestre viken mener de er godt forberedte. – Alle vil ikke bli syke samtidig, og jeg mener vi er godt forberedt. På Kongsberg sykehus har vi fire respiratorer og syv ventilatorer i vanlig drift, sier hun. Foto:

Vestre Viken følger Korona-situasjonen nøye, og sier Kongsberg sykehus har tilstrekkelig med utstyr til å håndtere situasjonen

DEL

Smittevernoverlege for Vestre Viken, Mette Walberg, sier i en pressemelding at de følger situasjonen nøye.

Vestre Viken drifter fire sykehus: Kongsberg, Drammen, Bærum og Ringerike – i tillegg til Hallingdalen sjukestugu.

Walberg sier hun føler seg trygg på at Vestre Viken vil takle situasjonen.

– Vi har planer og modeller for pandemier, men alt avhenger av hvor lang periode pasientene er syke. Om vi får et stort utbrudd med mange syke samtidig, kan vi få utfordringer, sier Walberg.

LES OGSÅ: Koronaviruset: Stor bilutstilling avlyst

Føler seg trygg

Vestre Vikens sykehus har til sammen ca. 30 respiratorer.

– I tillegg har vi rundt 40 ventilatorer på operasjonsstuer. En ventilator er enklere enn en respirator og tenkt til bruk i kortere perioder. Men den kan brukes lengre om man ikke har flere respiratorer tilgjengelig, opplyser Walberg i pressemeldingen.

Smittelegen sier hun føler seg trygg på at de har nok respiratorplasser til å takle situasjonen.

– Alle vil ikke bli syke samtidig, og jeg mener vi er godt forberedt. På Kongsberg sykehus har vi fire respiratorer og sju ventilatorer i vanlig drift. I tillegg har Kongsberg sykehus flere transportventilatorer både for voksne og nyfødte. Hvis situasjonen skulle bli så ille at alle respiratorene må brukes, vil dette påvirke annen behandling. Da vil ventelistepasienter måtte vente, mens vi prioriterer alvorlig syke, avslutter smittevernoverlege Mette Walberg i Vestre Viken.

LES OGSÅ: To personer i Korona-karantene

Artikkeltags