Vestsiden ungdomsskole – i front for det grønne skiftet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En gruppe lærere/ansatte ved Vestsiden ungdomsskole benyttet seg av åpen talerstol på onsdagens kommunestyremøte. Det er vi i MDG glade for. Vi mener at det er viktig og bra for demokratiet når innbyggere engasjere seg.

Vestsiden ungdomsskole får en helt ny grønn skole med fantastiske undervisningsmuligheter. Hele bygget og området kan brukes pedagogisk og gi fremtidens generasjon innsikt og ny kunnskap i den nødvendige endringen vi alle må igjennom. Det er viktig å vise elevene at man bryr seg om at skolen er et foregangsbygg innen klima- og miljøvennlig byggeteknikk.

Vi kan også forstå at noen ansatte er bekymret for få parkeringsplasser. Men det er i dag slik at man ved sentrumsnære nybygg sjelden får mange og gratis parkeringsplasser. Og vi håper derfor at lærerne snur og tar denne utfordringen positivt og tenker løsningsorientert.

Lærerne er viktige rollemodeller. Skal de lære bort bærekraft til elever, så nytter det ikke å parkere med bil hver dag for dem som har bedre alternativ.

Hva om lærerne utfordret elevene til å komme med bærekraftige løsninger på mobilitets/transportbehovet for den lærergruppen som sier at de må bruke bil til og fra jobben?

Det vil være helt i tråd med de nye læreplanene og øke bevisstheten om de svært reelle klima- og miljøutfordringene vi står ovenfor, både lokalt og globalt.

En mulighet er å fokusere på for eksempel samkjøring til og fra jobb, det kan lages avtaler på forhånd slik at levering og henting av barn i barnehage går lettere. Gå sammen (gjerne med kommunen) om å få til rabatt på parkeringsplasser på Skauløkka både for ansatte og gjester.

En annen mulighet er å bruke kollektivtransport og kreve bedre tilbud ved å vise til økt bruk?

Vi må tenke helhetlig og bærekraftig som kommune. Og hvem vet, -kanskje noen oppdager fordeler ved å finne alternative måter å komme seg til og fra jobb.


Sigve Brouwer

Styremedlem, Miljøpartiet De Grønne

Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken