Gå til sidens hovedinnhold

Vi bekjemper fattigdom ved å gi like muligheter til alle

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nestleder i Buskerud Unge Høyre skrev 8. september at det må skapes nye arbeidsplasser for å få slutt på arbeidsledigheten og fattigdommen etter korona. Vi er enige i utfordringene vi står ovenfor, men vi er dypt uenige i løsningene han presenterer.

Lenerand unngår å nevne i sitt innlegg, at Høyres løsning med å gi mer til de rike, fører til økende ulikhet i Norge. Vi har nå i åtte lange år har vi nå hatt en høyreregjering som konsekvent har prioritert skatteletter til de rikeste, samtidig som at ulikhetene i Norge øker. Vi trenger et skifte.

Arbeiderpartiet vil prioritere at vanlige folk får mer igjen i lommeboka. Etter åtte år med privatisering, sentralisering og sosiale og geografiske ulikheter som skyter fart, vil vi stå i front for en mer rettferdig fordeling av fellesskapets ressurser.

Vi vil jobbe mot den urettferdigheten som stadig flere har kjent på kroppen under høyreregjeringen. Det er ikke så rart at mange har blitt frustrerte, når pengeoverføringer til de rikeste har blitt finansiert gjennom kutt i velferdstjenester, svekkede rettigheter og mindre innflytelse i arbeidslivet for vanlige folk. Tiden er nå overmoden for en regjering som tar den økende ulikheten på alvor.

For Arbeiderpartiet vil arbeid til alle alltid være jobb nummer èn, og vi er det fremste partiet for å hjelpe deg med å sikre en hel fast stilling. Dette skal vi gjøre gjennom en aktiv næringspolitikk som tar i bruk hele statens verktøykasse. Slik minsker vi forskjellene i Norge.

Vi skal også føre en mer rettferdig fordelingspolitikk. Vi vil gi mindre skatt til alle som tjener under 750.000 kroner i året. Dette gjør at nesten ni av ti buskerudværinger vil betale mindre skatt under en Arbeiderpartiledet-regjering. Vi kombinerer dette med tiltak som å øke pendlerfradraget, redusere barnehageprisene, doble fagforeningsfradraget og gi gratis SFO til alle førsteklassinger. Dette er treffsikre tiltak, som skaper et mer inkluderende samfunn.

Stem på Arbeiderpartiet og Even Røed fra Kongsberg som stiller opp for Kongsbergindustrien, trygge arbeidsplasser og for en sterk velferdsstat som stiller opp for alle. Nå er det vanlige folks tur.

Kommentarer til denne saken