Per Løver er død. Etter lengre tids sykdom sovnet han stille inn den 21. mars med nærmeste familie rundt seg.

Per ble født i 1946, og foreldrene drev landhandleri på Flata. Han hadde en aktiv barndom med ski, skøyter og friidrett. Allerede tidlig ble biler en stor hobby, og snart begynte han å kjøre rally. Det ble gode plasseringer, og en rekke premier. Hele livet elsket han å kjøre bil.

Det kom godt med da han senere ble landpostbud. En jobb han skjøttet med stor samvittighet. For mange ble han både postbud og omsorgsperson.

Da Pers foreldre kjøpte Rajehytta i 1968 var grunnlaget lagt for Pers lange og aktive liv på Raje. Han var engasjert i driften av Rajehytta allerede fra starten, og hjalp til med både servering og sommerbutikk.

I 1979 etablerte han seg som forpakter på den gamle og tradisjonsrike fjellgården Ormetangen, og hadde rollen som oppsynsmann for skogene rundt Ravalsjø i bortimot tyve år. Han ble sentral for utviklingen av hele området. Sammen med andre ildsjeler var han pådriver for blant annet å få strøm inn til Raje, og for etableringen av avløp.

Selv ble jeg kjent med Per først og fremst som hytteeier. Mine foreldre bygde hytte i 1964, og en av forutsetningene var at den skulle ligge utenfor allfarvei. Valget falt på Mjøvannet under Sveinsbufjell. Det var idyllisk, men varetransport ble en utfordring. Derfor var det med stor glede vi hørte Per fortelle om planene for etableringen av et scooterlag på Raje midt på 1980-tallet.

Det ble en milepæl. Livet ble enklere for alle oss som har hytte litt utenfor allfarvei. Samtidig medførte det starten på en fantastisk utvikling av løypenettet over hele det store turområdet på Skrim.

Det siste Per rakk å gjøre før han ble syk var å renovere Rajehytta. Storstua for alle som er glade i Raje. Her skulle han nyte pensjonisttilværelsen. Slik ble det dessverre ikke.

Per er død. Men minnene lever.