– Vi letter på restriksjonene hos institusjonene

Rådmann Wenche Grinderud (t.v.) og ordfører Kari Anne Sand sitter i krisestaben til Kongsberg kommune. Møtene til staben fortsetter trolig ukentlig ut juni.

Rådmann Wenche Grinderud (t.v.) og ordfører Kari Anne Sand sitter i krisestaben til Kongsberg kommune. Møtene til staben fortsetter trolig ukentlig ut juni. Foto:

Det skal nå bli lettere å besøke sine kjære på Kongsberg kommunes institusjoner.

DEL

– Vi velger å følge Folkehelsesinstituttets nye retningslinjer for besøk på institusjonene. Det betyr at man kan være flere, og man kan ta med blomster og gaver, sier ordfører Kari Anne Sand (Sp).

Fredag var kommunens krisestab igjen i møte med hverandre, og det ble vedtatt at de strenge reglene for besøk på institusjoner skal mykes opp. Her er Kongsberg kommunes retningslinjer.

– Nå blir det ikke begrensninger på antall besøkende, men det er viktig å opprettholde avstanden på en meter, understreker Sand.

Les om FHIs nye retningslinjer for institusjonene her!

Protokoll

Regimet der de besøkende skal føres inn i en protokoll fortsetter, siden det kan være en god måte å ha smittesporing – dersom det mot formodning skulle oppstå smitte på en institusjon. I tillegg skal besøkene varsles.

– Og så er det jo selvfølgelig slik at hvis folk er syke, så skal de ikke besøke noen på institusjon, sier Sand.

Ordføreren er en del av kommunens krisestab. De velger å opprettholde sine ukentlige møter for å ha oversikt over utviklingen av korona-pandemien i Kongsberg. Trolig vil dagens møtefrekvens vare ut juni måned.

Også i Numedal

Nore og Uvdal kommune opplyser på sin hjemmeside at også de letter på restriksjonene. De forholder seg til mange av de samme restriksjonene som Kongsberg kommune.

Flesberg kommune opplyser at de også planlegger åpning for besøkende på Flesbergtunet.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.