Sånn må man finne seg i når man stikker hodet frem tenker vel de fleste, men er det virkelig slik at man skal finne seg i å bli kalt idiot, hodeløs høns eller min favoritt - udugelig dust, bare fordi man ønsker å bidra i lokalpolitikken?

Skal man finne seg i at man får beskjed i kommentarfeltet om at man bør skamme seg fordi man har vært med å bidra i en demokratisk prosess?

Når det kun er noen få som orker å engasjere seg fordi det oppleves som at en massiv mengde kjeft, angrep og usakligheter får mye fokus, så blir det en barriere for mange å engasjere seg i politikk, debatter og i sitt lokalsamfunn. Vi må ikke kneble det politiske engasjementet med usakligheter i et kommentarfelt på Facebook.

Tenk hvor mange engasjerte og kunnskapsrike kandidater vi mister fordi at i kampens hete så er det plutselig helt greit å slenge ut av seg hva man vil i et kommentarfelt på Facebook. Er det virkelig det vi vil? Miste viktige stemmer i lokalsamfunnet vårt fordi de ikke orker å være med på tastaturkrigen på Facebook?

Jeg håper og tror at mange lar følelsene og engasjementet ta overhånd og skriver uten at de helt tenker over konsekvensene.

Engasjement og lysten til å bidra er viktig for demokratiet vårt, men enda viktigere er at det blir brukt på riktig måte. En konstruktiv og saklig diskusjon, med et kommentarfelt som verken henger ut eller sjikanerer.

Jeg skjønner at mange er og blir veldig engasjerte og ikke nødvendigvis forbanna, men det kan fort oppleves slik. Og dette reduserer igjen andre menneskers lyst og vilje til engasjement. Det mener jeg skader demokratiet vårt.

Jeg har lenge interessert meg for politikk og etter hvert lokalpolitikk. Jeg har vært en av de som har lest Laagendalsposten og tenkt ved flere anledninger at jeg skulle ønske det var flere yngre stemmer som talte saker som jeg var opptatt av. Derfor meldte jeg meg inn, for å bidra med mitt engasjement og min kunnskap. Enda viktigere er at jeg får lære om lokalpolitikk og ikke minst, få ta del i å påvirke mitt lokalsamfunn sammen med andre høyt engasjerte mennesker.

Det fine med det engasjementet man har for sitt lokalsamfunn, er at man kan gjøre noe med det. Det begynner med at du stemmer ved valg. Folkevalgte er nemlig det - valgt av folket og det avgjøres ved at man stemmer på parti og kandidat man mener er skikket til oppgaven.

Gjør som meg - meld deg inn i et parti og bli med på å påvirke! For jeg tør påstå at det å kalle folkevalgte idioter eller be de skamme seg ikke påvirker politiske avgjørelser overhodet.

Det er også verdt å minne alle på det faktum at selv om noen har et ulikt syn enn deg betyr ikke automatisk at de er idioter. Det svekker en god diskusjon når det er det første kortet som dras opp av kortstokken. I politiske avgjørelser vil det alltid være uenighet og dersom saken går din vei vil det alltid være noen som opplevde at det ikke gikk deres vei.

Så til alle dere som sitter å tenker at man kunne bidratt, gjør det! Vi trenger deg!

Ikke la et kommentarfelt overskygge ditt ønske om å engasjere deg i ditt lokalsamfunn!