Vi må sikre legevakta stabile rammer!

Kandidater Kongsberg Arbeiderparti

Kandidater Kongsberg Arbeiderparti Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kommunestyrets møte onsdag 12. juni var det oppe forslag om reversering av flertallets budsjettvedtak knyttet til reduksjon på legevakta. Som kjent ble det kuttet 2 millioner kroner i legevaktas budsjett for 2019. Dette ble gjort av flertallet i kommunestyret, uten at de ansatte ved legevakta ble involvert i forkant. Arbeiderpartiet ser på dette som et klart brudd på hovedavtalen, men dette er ikke saken nå.

De ansatte på legevakta har protestert hele tiden, Arbeiderpartiet har protestert og sagt fra at dette må ikke gjennomføres hele tiden. Men hverken de ansatte eller Arbeiderpartiet har blitt hørt.

Arbeiderpartiet signaliserte i kommunestyremøtet, at vi støttet forslaget om å reversere kuttet på 2 millioner. Det har vi ment hele tiden, og det vil vi fortsette å kjempe for ved enhver anledning. Høyre foreslo å utsette avgjørelsen til senere, som jo er det samme som å ikke reversere kuttet. Arbeiderpartiet mener at det av de ansatte er brakt på det rene at dette er et kutt som vil gå utover både arbeidsforholdene for de ansatte og tjenestekvaliteten. Det gjør at vi er trygge på at dette er et kutt som må reverseres.

I en undersøkelse gjort av Sentio svarte 83 % av de spurte at de ikke ønsket at kommunestyret skulle kutte i legevakt. Undersøkelsen ble gjort samtidig som meningsmålingen som Laagendalsposten hadde forrige uke. Dette viser at det er et folkelig krav om at legevakttilbudet skal opprettholdes. Arbeiderpartiet har vært klokkeklare i denne saken hele tiden. Vi kommer ikke til å gi oss før det vi er sikret et tilbud som folk føler seg trygge på, og de ansatte støtter

Dessverre falt forslaget i kommunestyret om å reversere kuttet på legevakta. Dette fører til at det fortsatt er en situasjon der det er problematisk å få en turnus der vakter dekkes opp, slitasjen på ansatte øker og kvaliteten på legevakta forringes. Hva tenker de andre kommunene som kjøper tjenester av legevakta? Får de det de trodde de skulle få i oktober 2018?

Arbeiderpartiet har hele tiden fremholdt at kuttet på 2 millioner ikke kan gjennomføres, det vil vi fortsette med. Arbeiderpartiet vil fortsette å kjempe for de ansatte på legevakta og innbyggernes sikkerhet for gode tjenester. Arbeiderpartiet vil aldri godta at ansatte ikke lyttes til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.