Gå til sidens hovedinnhold

Vi reagerer ikke når offentlige transporttilbud eller taxinæringen ikke har tilrettelagte løsninger for funksjonshemmede

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva har «MeToo!», Pride-parade, «Black lives matters!», 8. mars og 3. desember til felles?

Tilsynelatende ingenting!

Likevel: Det handler om like rettigheter for alle og anti-diskriminering. Vi hadde alle reagert hvis vi hadde sett følgende oppslag på en kafedør: «Svarte ingen adgang!» eller «Kvinner ingen adgang!» eller «Homofile bes bruke bakdøren!».

Vi reagerer dessverre ikke når rullestolbrukere, personer med rullator eller barnevogn ikke kommer inn på den samme kafeen eller må bruke en annen inngang.

Vi reagerer ikke når offentlige transporttilbud eller taxinæringen ikke har tilrettelagte løsninger for funksjonshemmede. Vi hadde derimot reagert hvis det var adskilte togsett for kvinner og menn.

Vi hadde reagert hvis noen hadde foreslått at alle homofile eller alle ugifte måtte bosette seg i en bestemt gate eller bydel. Vi reagerer dessverre ikke når utviklingshemmede blir plassert i såkalte omsorgsboliger fordi kommunen har funnet ut at det gir stordriftsfordeler.

3. desember er FN’s internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne, akkurat som 8. mars er kvinnedagen.

Vi ønsker at 3. desember 2021 blir starten på at kommuner, næringsdrivende, transportselskaper og alle andre tar alle funksjonshemmedes rettigheter på alvor og starter et systematisk arbeid for å fjerne barrierer som stenger oss ute fra fellesskapet!

Hvem som helst - kan når som helst - bli en av oss!

Kommentarer til denne saken