Gå til sidens hovedinnhold

Vi skal utvikle hele Buskerud

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Senterpartiets hovedsak dette valget er å oppløse Viken og gjenopprette Buskerud som eget fylke. Vi kommer ikke til å vike en tomme. Alle som skal samarbeide med oss, må innfinne seg med dette. Til nå har prosessen med Viken kostet 250 millioner, men Viken kommer til å bli enormt mye dyrere hvis vi lar det fortsette. De andre partiene skal til og med bruke 1 milliard kroner på et nytt storslått fylkeshus i Bærum. Det er vi i mot. Vi må bruke penga på mer vei, en mer praktisk skole og bedre og billigere kollektivtilbud.

Selv om Senterpartiet går imot Viken, betyr ikke det vi setter oss på bakbeina. Vi skal kjempe for å ta hele fylket i bruk. Vi skal se folka som bor i skaukanten. Det blir en tøff kamp, for fylkestinget kommer til å flomme over av folk fra byene.

For oss er det viktig å fortsette jobben vi har gjort i Buskerud med å ta igjen etterslepet på fylkesveiene. Det er for mye dårlige veier rundt omkring. Dessverre sliter vi med at regjeringa kutter i overføringene til fylkene. Derfor trenger en ny regjering i 2021 som prioriterer vanlige folk fremfor skattekutt til de rikeste.

For Kongsberg og Numedal er det mange saker som er viktige. Vi må få på plass to tog i timen til Kongsberg. Vi må fortsette å ruste opp fylkesveiene. I denne fylkestingsperioden har vi satt av 40 millioner på FV40. I tillegg skal vi endelig få på plass ny Grettefoss bru i Flesberg. Der har vi satt av 30 milioner til planlegging og 90 millioner med byggestart i 2022.

Vi må fortsette å styrke kollektivtilbudet i hele området. 9. september starter vi i tillegg opp prøveprosjektet Hent Meg. Dette vil fungere slik at folk i Kongsberg kan bestille via telefon eller app, så kan de bli hentet der de vil og bli kjørt til hvor de vil. Prisen er den samme som en ordinær bussbillett. Hent Meg dukket først opp i Sauda i Rogaland og har vært en suksess.

Vil vi også jobbe for å få fiber/skikkelig internettforbindelse til hver eneste husstand.

Vi kommer ikke til å nedlegge en eneste videregående skole. Det er et løfte. Isteden skal vi styre skolene med flere linjetilbud og mer fleksible utdanningsløp på yrkesfag, så elever kan ut i praksis og bruke hammeren fra dag 1. I tillegg går vi imot rent karakterbasert inntak. Vi går for nærskoleprinsippet. Alle elever skal ha rett til å komme inn på den skolen nærmest der de bor og som tilbyr det utdanningsløpet han/hun vil gå.

Det samme gjelder innenfor tannhelse. Ikke en eneste klinikk skal legges ned, og alle grupper som har ikke-lovpålagt gratistilbud i dag skal fortsette å ha dette.

Så hvis du vil ha representanter som vil utvikle HELE Buskerud, ja, da bør du stemme på Senterpartiet ved fylkestingsvalget 9. september.
 

Kommentarer til denne saken