Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil beholde Uvdal skole

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Nore og Uvdal kommune

Vi har hørt at dere har tenkt på å legge ned Uvdal skole.

Vi vil beholde Uvdal skole, siden vi mener at det er verdens beste skole!

Det som er positivt med skolen, er at alle kjenner alle, og det er færre folk å forholde seg til hvis man er ny. Og det er et godt skolemiljø. Det er blitt gjort mange trivselsundersøkelser som viser at det er veldig lite eller ingen mobbing.

På Uvdal skole kommer bygdekvinnelaget og serverer varmmat til oss hver torsdag. De lager også ting som påskelunsj, grøt til juleverksted og vafler til oss. De liker oss, og vi liker dem.

Når det er færre folk på en skole, får man bedre oppfølging av lærerne, man kjenner alle, og de minste blir mer trygge på de store. Lærerne er veldig flinke, de er veldig snille og gode faglig, og de hjelper elevene hvis de trenger ekstra hjelp. Rektor er også veldig synlig, noe som gjør at vi blir bedre kjent med han og.

Når man har to skoler blir det også kortere reisevei for dem som bor øverst opp i dalen. Uteplassen på Uvdal skole er stor og fin, og har mange leker og aktiviteter så det er alltid noe å finne på. Vi fikk nettopp et stort og fint klatrestativ. Det kostet nesten 1 million kroner. Vi har også et fint skolekjøkken, og en stor og fin gymsal med scene. Vi har også et fint bibliotek.

Hvis man da skal legge ned skolen, hva var da vitsen med å gi penger til skolen så den kunne kjøpe nye leker? Skolen sitt område blir også brukt mye på fritiden. Den blir brukt til organiserte idretter, og bare generell leking etter skoletid. Det er en stor bygning, så det har vært god plass når du tenker covid-19. Det er bedre for miljøet hvis skolene er nærmere deg, for da kan flere gå eller sykle.

Elevrådet gjør også mange positive ting, og gjør skolen til et bedre sted for elevene når de tar opp saker som elevene har foreslått. SFO på Uvdal skole er veldig bra. Det er veldig god plass til å gjøre ting på, de voksne er snille og greie. Uteplassen er også veldig bra for barna.

Hvis dere velger å legge ned skolen vår vil det påvirke hele bygda. Det kommer til å bli mindre tilflytning til Uvdal, det vil være mindre bruk av Coop i Uvdal, og det vil bli færre arbeidsplasser her.

Hvis voksne må levere barn i barnehagen på Uvdal, og barn på skolen på Rødberg blir det tungvint for foreldrene. Hvis man skal legge ned, og flytte alle barna på Uvdal skole til Rødberg skole, må Rødberg skole bli større. Vi har hørt at det er meningen at Nore og Uvdal kommune skal spare penger. Det gjør man ikke, hvis man må bygge på Rødberg skole. På Rødberg skole er det færre ting å gjøre enn på Uvdal skole på uteområdet. Uteområdet til Uvdal skole består også av en gapahuk som ligger litt lenger unna skolen. Den ble bygget på dugnad for skolen. Hvis skolen blir lagt ned, hvem skal da ta ansvar for den? I tillegg, hvem skal ta ansvar for selve skolen? Det kommer jo til å bli mer hærverk, siden ingen bruker den. Man har jo brukt mange millioner på å pusse opp skolen, og da blir det jo nesten som å bare kaste millionene i søpla.

Vi syns man bør beholde Uvdal skole, siden det er så mye bra med den!

Kommentarer til denne saken