Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil ta hele Kongsberg i bruk, by og land, hand i hand

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ytringsfriheten er en viktig søyle i et åpent demokrati. Kommunens ansatte må selvsagt få fremme sine synspunkter i kommunale saker, så lenge det ikke utfordrer habilitet og integritet i arbeidet. Det skulle bare mangle. Noe mer enn det ønsker ikke Kongsberg Arbeiderparti å si om den saken.

Vi finner derimot stor grunn til å takke Høyres Kine Fusche Jenssen som i sitt innlegg i Lp klart viser skillelinjene mellom Høyre-partiene og Arbeiderpartiet i sitt innlegg. Hun skriver at hun er stor tilhenger av at hele kommunen brukes og at folk skal få bosette seg der de vil, men for kommunen blir det for dyrt med Jondalen, man vil kunne få mer igjen for pengene ved å bruke disse til tiltak i mere sentrumsnære strøk som ved Kongsberghallen.

Det er Høyres markedsliberalistiske tenkning sentralt som nå vises lokalt i vår egen kommune. Det er de samme argumentene de bruker når regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF ville legge ned passkontoret, trafikkstasjonen og Mattilsynet på Kongsberg. Og kanskje legger de snart ned tingretten? Og da de med tvang slo sammen Akershus, Buskerud og Østfold til Viken fylkeskommune.

Her går det en klar skillelinje mellom høyre-regjeringen og den tidligere rød-grønne som tok samfunnsansvaret og flyttet tjenester ut i distriktene. Da gjorde vi faktisk noe med det å ta i bruk hele landet. Arbeiderpartiet har alltid forstått at det er samspillet mellom stat og marked som har gjort Norge til det det er i dag. Med Høyre partienes markedstenkning vil alt i fremtiden bli mere sentralisert slik Erna Solberg viser med sin politikk og slik Kine Fusche Jenssen skriver i sitt leserbrev.

Så til slutt vil jeg si at ved en Arbeiderstyrt regjering ville vi hatt råd til begge deler. Bare i siste forslag til statsbudsjett fra Arbeiderpartiet ville gitt 15 millioner mere til Kongsberg kommune. Dette kunne vi brukt til skole, eldreomsorg, kultur og idrett. Høyre valgte isteden å gi skattekutt til de rikeste. De 1000 aller rikeste har av regjeringen fått nærmere 1,5 millioner kroner hver i formueskattekutt og ironisk sett bor de fleste av disse sentralt i Oslo eller nærkommunene. Kine, ditt parti fører en politikk som gir massiv sentralisering. Vi ser nå at dette ligger så fundamentalt i dere at dere også vil gjennomføre dette i egen kommune.

Kongsberg Arbeiderparti vil ta hele kommunen i bruk under slagordet - by og land, hand i hand. Derfor støttet vi utbyggingen i Jondalen ikke bare med vilje slik Kine Fusche Jensen innlegg viser, men også ved handling.

Kommentarer til denne saken