(Nettavisen): Den relativt ukjente, norske komikeren Viggo Venn er i ferd med å gjøre stormkarriere i Storbritannia. Nordmannen fra Kongsberg, som bor i London, gikk videre fra første audition i «Britain’s Got Talent» for noen uker siden.

Den gang var det likevel med et nødskrik. Dommerveteran Simon Cowell forsøkte å sende Venn hjem fra første runde, ved å trykke på den røde knappen. Nordmannen gikk likevel videre til semifinalen, etter ønske fra de tre andre dommerne.

Tirsdag kveld ble også Cowell overbevist av nordmannen, selv om han også kom med et lite, humoristisk stikk.

– Vi trenger alle litt Viggo i våre liv, dette var den beste opptredenen i kveld, sa dommer Alesha Dixon.

– Den mest irriterende i hele kveld, la en smilende Cowell til, før han senere i programmet innrømmet at nordmannen var hans favoritt tirsdag.

Av kveldens åtte opptredener fikk Venn flest publikumsstemmer, og han gikk dermed rett videre til finalen, som sendes søndag.

Opptredenen Venn gikk til finalen med var like enkel og absurd som den var genial.

Se semifinaleopptredenen her:

I tur og orden fikk han det kjente dommerpanelet, med Simon Cowell i spissen, til å lese opp navnet sitt, før han umiddelbart etter parodierte hver og en av dem på treffende vis. Alt med Eminems «My Name Is» på repetisjon i bakgrunnen. Det høres kanskje simpelt og utrolig merkelig ut i teorien, men både dommere og publikum lot seg sjarmere i senk av nordmannens energi og evne til å ta dommerne på kornet.

– Jeg kan ikke tro det! ropte nordmannen kort tid etter avgjørelsen var klar.

– I feel like I did my «vest», utdypte han senere, ikledd sin karakteristiske gule vest fra audition-opptredenen hans.

– Hele landet er blitt gale etter Viggo, ropte dommer Bruno Tonioli da Venn var ferdig med sin opptreden, før han dro en velvillig sal med på heiaropet «Viggo, Viggo, Viggo!».

Den siste dommeren, Amanda Holden, fikk ikke slippe til i det tette tidsskjemaet, men også hun trakk frem Venn som en favoritt rett før kveldens vinnere ble lest opp.

Se den første auditonen her: