Gå til sidens hovedinnhold

Viktig utviklingskontrakt med Equinor

Artikkelen er over 1 år gammel

Optime subsea på Notodden, som er etablert av blant andre to karer fra Kongsberg, har inngått en stor kontrakt med Equinor.

– Vi er veldig takknemlig for å ha mottatt en større utviklingskontrakt fra Equinor mot deres mer miljøvennlige utvikling og kostnads besparelse, referert til som All-Electric, skriver Thor Arne Løvland i en pressemelding fra Optime subsea.

Som en del av avtalen vil Optime vider utvikle sin egen subsea pumpe for direkte hydraulisk kontroll av en spesifikk ventil på Equinor og operatørers ventiltrær. Denne utviklingen gjør at All-Electric blir økonomisk mulig å utvikle for alle operatører med slike løsninger.

– Dette er Optimes egen teknologi, men ytterligere detaljer på kontrakten kan vi etter avtale med Equinor ikke ut med. Verdien er naturligvis betraktelig da dette er en utvikling hvor Optime er først og sett på som eneste leverandør globalt, fortsetter Løvland.

Optime subsea ble etablert i januar 2015 av Jan-Fredrik Carlsen, Tor-Øystein Carlsen, begge fra Kongsberg, Trond Løkka og Thor Arne Løvland. Det er ansatte på Notodden og i Houston, Texas.

Firkløveret hadde jobber ved FMC Technologies' base på Kongsberg, men de sa opp stillingene sine i 2015, for å satse på sitt eget selskap.

Les også

– Gull verdt for oss – nå skal vi ansette 10 til

Les også

– Tusen, tusen takk. Denne prisen betyr veldig mye for oss!

Kommentarer til denne saken