Gå til sidens hovedinnhold

Viktigere å bekjempe fattigdom enn rikdom

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi bekjemper ikke fattigdom ved å bekjempe rikdom. Det viktigste bidraget for å bekjempe fattigdom er å sørge for at flere får seg jobb.

Vi har rundt 140.000 mennesker som er delvis eller helt uten jobb her i landet. Mange av dem har blitt arbeidsledige som følge av korona, og flere er usikre på hvordan jobbsituasjonen vil utvikle seg fremover. Da er det å forhindre at utenforskapet blir langvarig, noe av det viktigste vi politikere kan gjøre.

Venstresidens svar på å bekjempe denne urettferdigheten er å øke skattene og avgiftene betydelig. Det de imidlertid overser er årsaken til problemene.

Problemet i Norge er ikke at staten er for fattig, og at bedriftene er for rike. Problemet er at flere bedrifter ikke har råd til å beholde de ansatte i jobb. Da er det en dårlig idé fra venstresiden å ta penger fra de som tilbyr jobbene og bruke dem på andre tiltak istedenfor.

Høyre mener at det er næringslivet som vet best selv hvordan skape arbeidsplasser. Hvis venstresidens mål er å ta penger fra bedriftene for å bekjempe arbeidsledigheten, starter de i feil ende. Vi trenger flere bedrifter som sørger for at de som står utenfor arbeidslivet, kommer tilbake i jobb. Det sier seg selv at når flere bedrifter sier at de har fått dårligere råd til å holde unge i arbeid, er det en dårlig idé å øke skattene, slik venstresiden ønsker.

Vårt mål har hele tiden vært å få flere folk i jobb, og sørge for at færre havner i utenforskap. Det har vært vel så viktig før, som under og etter pandemien.

Det handler om hvordan vi kan skape mer, uten å skatte mere. Alle er for at de rikeste skal betale mest skatt her i landet, men hvor rettferdig er det å øke skattene om målet er å gjøre staten rikere?

Dette er en uansvarlig måte å håndtere fattigdom på.

Det er vanskeligere å måle om noen er for rike, enn om de er for fattige. Sistnevnte skal ikke aksepteres under noen som helst omstendighet. Det skal staten tilrettelegge for. Derfor er det desto viktig at vi sørger for at alle får seg en jobb og en inntekt til å leve av.

Vi må ta lærdom av det pandemien har vist oss. Vi må skape flere arbeidsplasser og inkludere flere.

Slik skaper vi et Norge på sitt beste!

Kommentarer til denne saken