Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke Kongsberg-teknologi til å kontrollere været

Artikkelen er over 1 år gammel

En gruppe studenter ved NTNU har utarbeidet et forslag på hvordan man kan kontrollere og styre nedbør ved blant annet å benytte seg av KONGSBERG-teknologi. I går vant de Your Extreme Awardshow.

Studentenes forslag baserer seg på et konsept der man benytter seg av tørris eller sølviodid for å utløse nedbør. Ved å hente inn informasjon fra værstasjoner, og bruke KONGSBERG-teknologi for autonome droner og moderfartøy, skisseres det hvordan mennesket for første gang kan kontrollere været.

Årets vinnerlag kaller seg for «Green Hemisphere». Disse vant hovedpremien som består av en sjekk på 100.000 kroner, besøk på valgfri KONGSBERG-lokasjon, samt muligheten til å presentere sitt løsningsforslag på konsernets årlige toppleder-samling.

– Norge trenger flere dyktige teknologer som kan bidra til å løse utfordringer knyttet til bærekraft. Vårt mål med konkurransen er å gi studentene erfaring med hvordan teorien de lærer kan anvendes i praksis og ovenfor reelle utfordringer. Dette bidrar til økt motivasjon og redusert frafall blant studentene, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy i en pressemelding.

Han mener årets vinnerlag har levert en helhetlig og gjennomtenkt løsning på hvordan en kan kombinere et velkjent konsept med ny teknologi for å løse en av de store klimautfordringene.

– Løsningen er tverrfaglig og gir grunnlag for videre utredning, avslutter Håøy.

Your Extreme

Your extreme er en 48 timers case-konkurranse arrangert av Kongsberg Gruppen og NTNU. Konkurransen baserer seg på at grupper på 2-5 studenter løser et tenkt framtidsscenario hvor bærekraft og teknologi er kjerner i problemstillingen. I år leverte 215 studenter, fordelt på 52 lag, inn sitt løsningsforslag til juryen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken