Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Nytt bokonsept i Kongsberg!

Annonse fra Dialog Eiendomsmegling

For første gang i Kongsberg lanseres det nå en ny leilighetstype med to innganger og utleiemulighet. Løsningen i Dyrmyrskauen er også perfekt for en familie med store barn som vil fortsette å bo hjemme.

Helene Mork i Vestaksen Eiendom og Lars Martin Nilsrud i Dialog Eiendomsmegling møtes ved kjøkkenbordet i den praktiske familieflex-leiligheten.

- Vi har utviklet tre leiligheter i Dyrmyrskauen som vi kaller Familieflex. De er 114 kvadratmeter store, og har en utleiedel på 27 kvadrat meter. Utleiedelen inneholder et moderne bad på fem kvadrat samt en stue/kjøkken/soveromsløsning på 22 kvadrat. Dette er en unik løsning som gjør det mulig å leie ut deler av leiligheten, eller eventuelt benytte den til store barn som ønsker å bo hjemme, sier Lars Martin Nilsrud i Dialog Eiendomsmegling på Kongsberg.

Utleiedelen kan også passe godt dersom man for eksempel har foreldre som er blitt gamle og som man vil ha nær seg, eller om man har en au pair som trenger egen leilighet.

Det er Dialog Eiendomsmegling som tilbyr det unike konseptet. Leilighetene er bygget av PK Gruppen og Vestaksen Eiendom.

Prosjektassistent Helene Mork i Vestaksen Eiendom forteller at målet med å utvikle denne typen konsept blant annet handler om å gjøre det attraktivt for familier å flytte til sentrum av Kongsberg.

- Vi ser at det kan være interessant å ha en slik utleiemulighet som en del av finansieringen, sier hun.


Dersom man leier ut den lille delen for 6.000 kroner, blir totalregnestykket veldig gunstig

Eiendomsmegler Lars Martin Nilsrud.

Gunstig regnestykke

Familieflex-leilighetene i de flotte nybyggene i Dyrmyrskauen koster fra 4.490.000 kroner.

- Dersom man leier ut den lille delen for 6.000 kroner, blir totalregnestykket veldig gunstig, sier Lars Martin Nilsrud.

Han forteller at med dagens rente og 15 prosent egenkapital, vil boutgiften totalt sett bli på cirka 12.300 kroner per måned. Det inkluderer alle fellesutgifter som fyring, vann, internett, TV, vaktmestertjenester, trappevask og brøyting.


Leilighetene har kvalitetskjøkkeninnredning fra Sigdal med integrerte hvitevarer.

Høy standard

Familieflex-leilighetene inneholder to romslige soverom, åpen lekker stue- og kjøkkenløsning med utgang til solrik terrasse på 13 kvadratmeter, gang, vaskerom, bod og teknisk rom. I tillegg kommer utleiedelen på 27 kvadratmeter som har egen separat inngang.

- Vi ønsker å skille oss ut ved å satse på gjennomgående høy standard i leilighetene våre. Her er det vannbåren varme i alle gulv, én-stavs eikeparkett, integrerte hvitevarer og kjøkkeninnredning fra Sigdal. Leilighetene er universelt utformet med brede dører og lave terskler, forteller megler Lars Martin Nilsrud.

- Det er også heis opp til leilighetene. Heisen går helt ned i kjelleren hvor alle leilighetene disponerer én parkeringsplass samt at det også er gjesteparkering der, sier Helene Mork i Vestaksen Eiendom.

Hun legger til at alle beboerne har tilgang på rom for smøring av ski i kjelleren, og én stor sportsbod til hver leilighet. Det er også laget et velutstyrt hobbyrom i kjelleretasjen hvor beboerne kan benytte topp moderne verktøy, snekkerutstyr, kompressor og annet materiell dersom man trenger det.

Flott sentral beliggenhet

Leilighetene i Dyrmyrskauen ligger meget sentralt i Kongsberg. Det tar et par minutter til togstasjonen og bussen går rett nede i gata. Nærbutikken ligger rundt hjørnet, og det er både barnehage og skole rett i nærheten. På ti minutter har man spasert til Kongsberg sentrum, og det er bare 600 meter til skogkanten.

- Ikke et vondt ord om vanlige eneboliger, men dette er en moderne løsning for en lettstelt bolig som frigjør tid til alt annet enn husarbeid og vedlikehold, smiler megler Lars Martin Nilsrud.

Han oppfordrer interesserte til å ta kontakt for å se på de unike familieflex-leilighetene. Det er bare tre til salgs i Dyrmyrskauen. 

Velkommen til lunsjvisning hver onsdag kl 12! 


Redaksjonen i Laagendalsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet