Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Tømrerne som ikke synes noe er umulig

Annonse fra Stilbygg Kongsberg AS

Første spiker i Stilbygg Kongsberg AS ble slått i 2000 da bedriften ble etablert. I oppstartsfasen satset de på mindre prosjekter, men med stadig flere nye, spennende og interessante oppdrag har Stilbygg blitt en etterspurt bedrift i Kongsberg og omegn.

Adresse
Landeveien 24, 3618 Skollenborg

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 16:00

De fem ansatte i Stilbygg Kongsberg AS er aktører innen et fag med lang historie, som føres tilbake til de eldste byggverk av tømmer. På 1600-tallet begynte tømmermenn (mestere i faget) å opptre som entreprenører ved byggearbeider, så det er lange og stolte tradisjoner som vedlikeholdes av Stilbygg Kongsberg AS.

– Faget vi utøver er jo gammelt, men det er en stadig utviklingen innen bransjen, smiler Tor Egil Lande. Han tømrermester med fagbrev, daglig leder og en av de som var med på å etablere Stilbygg Kongsberg AS. Lande forteller videre at de stadig blir introdusert for nyere typer materialer, verktøy og andre hjelpemidler, samtidig som byggeforskriftene også utvikles.

– Nå har flere, inkludert meg selv, tatt kurs innen tradisjonshåndverk også. På den måten kan vi ta vare på bygningsarven og bruke tradisjonelle materialer og bearbeidingsteknikker, forteller Lande. Dermed kan vi også påta oss oppdrag på alt fra verneverdige bygg til kirker.

Stilbygg har jobbet på prosjekter med rehabilitering i Spenningsgate i Kongsberg, som har flere verneverdige fasader. Underveis kom flere gamle tapeter til syne, og før arbeidet kunne fortsette måtte det avklares om disse var verneverdige eller ikke.

– Når man river så dukker det jo opp både det ene og det andre underveis, og da er det greit å ha kunnskap om dette, understreker Lande.  

Jon Tore er i gang med dagens arbeidsoppgaver (Foto: Svein Hansen)

Vi bygger for det lokale 

Stilbygg Kongsberg AS utfører det meste av oppdrag innen bygg- og tømrerbransjen. Arbeidsoppgavene går på nybygg av bolighus, rekkehus, rehabilitering, restaurering, tilbygg og påbygg, skifte av tak, bad og montering av kjøkken.

Dette innebærer en variert og utfordrende arbeidsdag, som faller i smak hos tømrerne. Innen rehabilitering kan de sette alt fra gamle tømmerbygninger fra 1700-tallet til hus bygget etter mer moderne byggeprinsipper på referanselisten. De utfører også fasadepuss og gulvsparkling/avretting og legging av epoxybelegg. Det utføres ved å benytte avansert pumpeutstyr som sprøyter massen på det aktuelle området. Denne metoden gir et optimalt resultat. Stilbygg Kongsberg AS påtar seg gjerne denne typen oppdrag.

– Vi er et lokalt firma, med et godt rykte og navn i Kongsberg og omegn, forteller Lande videre. Kvalitet står i fokus og det er kvalitet i alt vi leverer, fortsetter han.

Tømrermesteren anbefaler alle som skal ha en jobb utført å bruke lokale entreprenører, gjerne en bedrift som har noen år i bransjen. Stilbygg Kongsberg AS har 18 års levetid, noe som har gitt mange gode referanser og et godt navn.

Bedriften har gjennomført et stort antall prosjekter med tilbygg og påbygg. Deres erfaring og kompetanse kommer best til nytte når de blir tatt med i prosjektet på et tidlig stadium i prosessen.

– Involverer du oss tidlig, gjerne allerede under planleggingen så kan vi sammen komme frem til den mest ideelle løsningen, som oppfyller kundens krav og ønsker, men også er gunstig økonomisk, forklarer Lande. 

Jaarle Aasmund, Jon Tore og Håkon Andre (fra venstre) tar en velfortjent pause (Foto: Svein Hansen)

Ingenting er umulig

Det er ikke bare kunden som står i fokus hos daglig leder. Han ønsker også å bidra til stabilitet på arbeidsmarkedet i Kongsberg og omegn, og satser derfor på lærlinger. Stilbygg Kongsberg AS er en godkjent lærebedrift og alle lærlingene får fast ansettelse etter endt læretid.

– Siden lærlingene allerede har vært hos oss i to år så vet vi hva de står for. Vi har jo "formet dem selv" slik at de vet hva vi står for og hva vi forventer av dem, sier Lande.

– Vi er alltid på jakt etter dyktige lærlinger, legger han til med et smil.

Stilbygg Kongsberg AS satser på kvalitet innen alt de gjør: Arbeidsmiljø og utførelse av oppdrag samt kundeservice. Bedriften har også et tett samarbeid med seriøse og kjente navn i byggebransjen. Dette gir trygghet for kundene, som vet at Stilbygg Kongsberg AS leverer kvalitet fra A til Å.

– Vi er en løsningsorientert gjeng som mener at ingenting er umulig. Vi løser alt uforutsett som dukker opp slik at kunden blir fornøyd, avslutter Lande.

Stilbygg Kongsberg AS er ikke like gammel som tømrerfaget selv, men med all kunnskapen og kompetansen de ansatte har, vil de være å finne på byggeprosjekter i Kongsberg og omegn i mange år fremover! 

Stilbygg Kongsberg AS

• Stilbygg Kongsberg AS ble etablert i 2000.

• Vi har knyttet til oss etablerte og dyktige underleverandører fra andre fagområder. 

• Vi er en bedrift med kunnskap, kompetanse og en stor mengde referanseprosjekter i Kongsberg og omegn.

• Vi har stor forståelse for at kunder forventer seriøsitet og kvalitet i alt som har med et byggeprosjekt å gjøre.

• Vi utfører det meste av oppdrag innen bygg- og tømrerbransjen.

• Hovedvekten av våre arbeidsoppgaver er på nybygg av bolighus, rekkehus, rehabilitering, restaurering, tilbygg og påbygg, skifte av tak, bad og montering av kjøkken.

• Selv om vi er aktører innen et gammelt fag, så er det også i vårt fag en stadig utvikling. Vi blir stadig introdusert for nyere typer materialer, verktøy og andre hjelpemidler, samtidig som byggeforskriftene også utvikles.

• Stilbygg Kongsberg AS er alltid oppdatert, og har de godkjenninger og sertifikater som kreves til enhver tid.

• Vår kunnskap og kompetanse vil komme deg og ditt prosjekt til gode. 

Redaksjonen i Laagendalsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet