Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi brenner for jobben!

Annonse fra Ildstedet Kongsberg

Vintermørket omsvøper huset og snøkrystallene glitrer som små sølvpartikler på vinduet. Vindens tunge pust får snøen til å fyke over taket. Inne er det varmt og lunt. Knitringen fra peisen er en behagelig bakgrunnslyd mens du kryper sammen på sofaen.

Adresse
Skrubbmoen 2, 3618 Kongsberg

Åpningstider
Mandag – onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 10:00 – 18:00
Fredag: 10: 00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 14:00

Sommeren har riktignok gjort sitt inntog, men i Norge er det aldri lett å si når den forsvinner. Høsten kommer fortere enn ønsket så det er godt å være forberedt på kjøligere måneder.

Vedovner, peis, pipe og muring ligger i blodet for Bjørn Tore Odden. I mer enn 15 år har han sørget for at befolkningen i Kongsberg og omegn er godt forberedt når Kong Vinter gjør sin inntreden.

– Jeg har drevet Mur & Skorsteinsrehab AS i ti år, og for fem år siden ble vi en del av Ildstedet, sier Odden. Så nå kan jeg kose meg inne mens kollegaene mine er ute og monterer, fortsetter han.

Ildstedet er navnet på Norges mest erfarne gruppe faghandelsbutikker innen varmebransjen. I butikken i Kongsberg ønskes kundene velkommen inn i varmen.

– Vi har fem ansatte som alle kan peiser og ovner, og vi bruker kjente merkevarer som Jøtul og Scan, forteller Odden. De leverer både til private og større og mindre firmaer. Tre av de ansatte er utdannet murere slik at montering av peisen også utføres av bedriften.

– De aller fleste går for en totalpakke, med kjøp av peis eller ovn samt montering, sier han videre. 

Stemningsfullt og varmt i hjemmet

Peiskos i vintermørket

I butikken står det utstilt mellom 80-90 peiser og ovner så det er nok å velge mellom når du skal foreta et kjøp. Ildstedet er blitt et anerkjent navn i Kongsberg. Odden mener at det det gode ryktet skyldes at de holder på konseptet som en god, gammel nisjebedrift. Til sammen har de mer enn 85 år i bransjen så de ansatte vet hva de snakker om når det kommer til valg av peis, bruk og montering.

Når solen skinner og kvikksølvet i termometeret stiger her i landet er det lett å glemme at Norge har en lang vinter.

Varmepumper er blitt mer og mer populært de siste årene, men vedovnen er ikke danket ut av den grunn.

Odden mener det bør og skal være et ildsted i hver boenhet, uansett om den er liten eller stor. Ovnene må tilpasses i henhold til hver enhet og både Jøtul og Scan er blitt flinke til å tilpasse produktene sine.

– Varmepumpene er kommet for å bli, men ingenting er bedre enn vedovn som du kan tenne opp når du kommer hjem. Det gir en rask oppvarming og gir en kjernetemperatur i huset, sier han.

For ikke å snakke om hvor koselig det er når det knitrer i peisen! 

Peis og vedovn er blitt en del av møblementet i norske hjem. Utvalget er enormt og du kan velge mellom alt fra klebersteinspeis til en liten peisovn. Ildstedet skal også være flott å se på samtidig som det skal gi oss den varme vi trenger.

– Valg av peis og ovn er jo etter smak og behag, og fargeutvalget er blitt stort. De aller fleste velger fortsatt sort siden det passer til alt, forklarer Odden.

Riktig vedfyring tar vare på miljøet, reduserer kostnadene og øker brannsikkerheten. Mureren har også noen gode råd på lager når det kommer til oppfyring: Bruk tørre vedkubber nederst og en blanding av opptenningsved og 2-3 opptenningsbriketter øverst. Opptenning fra toppen gir raskere oppvarming av brennkammeret. Dette fører til at du hurtig får god trekk i ovnsrør og pipe, mer oksygen til flammene og høyere temperatur. Pass også på at det kommer nok luft inn i huset slik at ovnen får nok luft til forbrenning.

Hos Ildstedet på Kongsberg er det et stort utvalg av flotte peiser, kaffeduft i luften og velkomsten varm! 

Fuktig ved danner sot i peisen og pipa

Ikke fyr med fuktig ved. Da dannes det sot, både i pipa og på peisglasset.

Har du fyrt med for fuktig ved, hatt for lite trekk eller for lite tilgang til frisk luft er det lett at det dannes sot. En ting er at det ødelegger sikten. En annen ting er at det øker risikoen for pipebrann om sot blir liggende på innsiden av pipa.

Trikset er å fyre på en måte som gjør at kubbene varer lenger og gir mer varme.

Tips til rengjøring av vinduer i peis og vedovner:

1. Fukt et sammenkrøllet avispapir og dypp det forsiktig i asken og gni så papiret mot glasset med asken inn mot glasset.

2. Aske og vann danner en svak lut som effektivt fjerner fastbrent tjære og sot.

3. Gjenta eventuelt flere ganger.

4. Rent papir brukes så til slutt for å fjerne de siste restene.

For å fjerne det lyse, gjennomsiktige belegget som kan dannes på glasset etter en tids bruk, er det tilstrekkelig å bruke et fuktig tørkepapir når ovnen er kald. For mer fastbrent belegg kan du forsøke asketipset over, eventuelt benytte andre godkjente rengjøringsmidler.

Vær oppmerksom på at ikke alle rengjøringsmidler kan brukes til alt, heller ikke om det står "universal" på pakningen.

Kilde: Ildstedet.no 

Ildstedet Kongsberg

• Vi har et fantastisk utvalg av ovner og peiser fra Jøtul og Scan samt flere, som er utstilt i forskjellige hjemmemiljø.

• Hos oss møter du fagfolk som vet at du står overfor et valg med mange variabler og som gir deg den trygghet og veiledning du trenger.

• Våre installatører er sertifiserte håndverkere.

• Vi ivaretar alle delene av en installasjon, enten det er en stor murt peis eller en liten peisovn du har bestemt deg for.

• Ildstedet er Norges mest erfarne faghandelsgruppe innen varmebransjen.

• Service: Vi skal være kundeorienterte og skape kundetilfredshet ved å tilby den beste service gjennom hele kjøpsprosessen.

• Vi skal skape kundetilfredshet ved hjelp av vår omfattende erfaring og fagutdannet personale.

• Vi skal være kvalitetsfokusert i alle deler av kundens kjøpsopplevelse, inkludert ettersalgservice.

• Vi skal tilby trygghet med våre kunnskaper om varme, design, forbrenning, installasjoner og nasjonale og lokale lover.  

Redaksjonen i Laagendalsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet