Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi baner vei for den lokale utviklingen

Annonse fra J & K Maskin

I 12 år har J & K Maskin gravd opp områder i Kongsberg og lagt grunnlag for både boliger og veier. Det er ikke få mengder med grus som er blitt transportert bort av den drevne gravemaskinføreren, som har jobbet i mer enn 40 år med store maskiner.

Jakob Hvambsahl sitter bak spakene i førerhuset. Grabben løfter store mengder grus som lempes vekk. Maskinen jobber iherdig. Tonn etter tonn fjernes slik at tomter kan klargjøres og nye veier til Kongsberg kan bygges.

– Vi er et lite og fleksibelt maskinentreprenørfirma som tar på oss mange typer oppdrag innen graving og transport, sier Jarle Richardsen, daglig leder i J & K Maskin.

– Jeg startet opp i 2006, men har vært i bransjen siden 1976 så det er jo blitt noen år i førersetet, smiler han. Sammen med sønnen Knut tilbringes mye av dagen i gravemaskinen. Far og sønn påtar seg oppdrag rundt om i Kongsberg og omegn. J & K Maskin påtar seg oppdrag innen graving av og arbeid med tomtearbeid, veier, grøfting, byggefelt og transport av masser. 

Jakob Hvambsahl styrer gravemaskinen med stø hånd (Foto: Svein Hansen)

Mer enn 40 år i førersetet

– Vi har et bredt spekter, men siden vi er forholdsvis små tar vi ikke på oss oppdrag på store prosjekter som industribygg. På slike store prosjekter er vi underleverandør, forteller Richardsen videre. Han tar en velfortjent pause mens han lener seg mot gravemaskinen.

Det er ikke alltid størrelsen som teller. Selv om J & K Maskin anses som små på markedet, har de bygd seg opp et sterkt navn innen bransjen.

– Kundene vet vi leverer, vi har sterk kompetanse, erfarne sjåfører, sentral godkjenning og meget fleksible, sier den drevne gravemaskinføreren. Han understreker at kundene føler seg trygge når de vet at både mannskapet og maskinene hans ankommer.

Richardsen startet i bransjen som 20- åring, og det er ingen tvil om at han er entusiastisk over å jobbe med store maskiner. Han har anleggsbransjen i blodet og trives godt med den varierte arbeidsdagen.

Nå er maskinene til J & K Maskin opptatt med prosjekter i regi av Kongsberg Entreprenør samt flere mindre prosjekter rundt om i byen. 

Bedriften jobber året rundt, men når vinteren gjør sitt inntog, byttes ofte gravearbeidet ut med brøyting og fjerning av snø.

Richardsen er opptatt av at J & K Maskin skal være en lokal bedrift og bidra til utbygging av Kongsberg. For tiden er det stor byggeaktivitet i området, og de fleste oppdragene utføres her.

– Når det er stor pågang og etterspørsel etter oss leier vi inn kvalifisert hjelp ved behov, sier han. Vi har flest oppdrag i Kongsberg- området, men har også utført arbeid i Hvittingfoss og opp til Numedal.

J & K Maskin baner vei for lokalbefolkningen i Kongsberg og omegn. Det har far og sønn sørget for i mange år – og de har ikke tenkt å pensjonere maskinene sine de kommende årene! 

Jakob Hvambsahl og Jarle Richardsen (fra venstre) trives godt på byggeplassen

J & K Maskin

• Vi er et lite og fleksibelt maskinentreprenørfirma som tar på oss mange typer oppdrag i området rundt Kongsberg.

• Vi ønsker velkommen henvendelser både fra private og fra næringslivet.

• Vi tar på oss jobber innenfor blant annet graving, massetransport, asfaltering, brøyting, feiing og mer. 

Redaksjonen i Laagendalsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet