Annonsørinnhold fra SpareBank 1 BV

Hva er dette?

- Her kommer et fantastisk hotell vi har jobbet 20 år med å få til

Sommeren 2021 kan du sitte og se utover Kongsberg fra en takterrasse 39 meter over bakken. Veien dit har tatt over 20 år, krevd mye pågangsmot og en stødig lokalbank.

Annonsørinnhold fra

En ensom silo. En forfallen plass. Sildetomta har blitt blitt karakterisert som en skamplett av både industritopper og politikere.

- Det har lenge vært skittent og forlatt. Tanken om at her kunne det gjøres noe begynte allerede i 1997, forteller Per Mikkelsen, direktør i PK Eiendom og Are Bråthen, daglig leder i PK Hus, som er en del av den velkjente PK Gruppen i Kongsberg.

De hadde en visjon, men det skulle vise seg å være en lang vei å gå. Eiendommer måtte kjøpes, planlegging måtte gjøres. Politikere skulle si sitt, utformingen ble revidert utallige ganger, men resultatet blir noe alle i Kongsberg skal være stolte av. Prosjektet er døpt Sølvparken og inneholder boliger, park og næringsbygg, knyttet tett til det nye hotell 1624. Hotellet eies av Eiendom 1624, hvor PK Gruppen og familien Spiten står bak.

- Dette blir et fantastisk område, og vi opplever at folk i Kongsberg heier på oss, understreker Mikkelsen.

Tett hotellsamarbeid med SpareBank 1 BV

Og som en Fønix opp av asken er det i ferd med å skje store endringer på den slitne plassen ved innkjøringen til Kongsberg sentrum. Det durer og bankes i det grunnen sprenges og graves ut. 

Dette er et av de største byggeprosjektene i Kongsberg noensinne. Og kronjuvelen oppi det hele er et nytt, fremtidsrettet konferansehotell med en kostnadsramme på 225 millioner.  I april inngikk PK Eiendom en avtale med Veidekke om bygging av hotellet. Drømmen blir virkelighet. 

Målet er at hotellet åpnes til Jazzfestivalen 2021.

Se bilder av det nye hotellet:

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

Hotell 1624 blir et signalbygg i Kongsberg. Slik blir det nye området med Sølvparken og hotellet.

- Tenk å sitte i skybaren på toppen av hotellet. Det kan du glede deg til, Anita, sier Mikkelsen og smiler mot Anita Eskerud Johansen, senior bedriftsrådgiver i SpareBank 1 BV. Den lokale banken har vært en tett og viktig samarbeidspartner for å realisere dette prosjektet, gjennom finansiering og forsikringer. 

- Vi er den lokale banken som kjenner nærområdet og som skal være tett på våre kunder. Vi jobber for å bidra til det lokale næringslivet. Sølvparken og det nye hotellet er viktige prosjekter vi ønsker å være en del av, sier Johansen. Eiendomsmegler 1 har ansvaret for salg av boliger i Sølvparken. SpareBank 1 BV har stått for byggelån, garantier, langsiktig finansiering og god rådgivning for å gjennomføre dette hotellprosjektet.

Kan SpareBank 1 BV hjelpe deg og din bedrift? Les mer her.

Bo Espen Moen (t.v), salgsleder bedriftsmarked, forsikring SpareBank 1 BV, Anita Eskerud Johansen, senior bedriftsrådgiver SpareBank 1 BV, Are Bråthen, daglig leder PK Hus og Per Mikkelsen,  direktør PK Eiendom har et tett samarbeid rundt byggingen av Sølvparken og det nye hotellet. 

Les om alle fordelene ved å bli bedriftskunde hos SpareBank 1 BV

Nytt hotell - et signalbygg

Det er knyttet mye spenning til det nye hotellet, som har fått navnet Hotell 1624. Navnvalget er inspirert av da sølvet ble funnet i det som skulle bli Sølvbyen - og resten er som de sier, historie. 

Hotellet blir 39 meter høyt, skal inneholde 147 rom, skybar, konferansesaler, restaurant og parkeringskjeller. Alt blir toppmoderne, samtidig som et hotell er viktig for å ivareta det voksende næringslivet med besøk fra inn - og utland, samt konferanser.

- SpareBank 1 BV er en trygg samarbeidspartner for oss som bedrift. De kjenner oss, og vet hva vi driver med gjennom jevn og tett dialog. Det gjør at vi får til prosjekter som dette - sammen, understreker Bråthen.  

Se video: Slik foregår byggingen av Sølvparken og det nye hotellet. (artikkelen fortsetter under videoen)


- Trygt å velge en lokal bank

PK Gruppen har et langt forhold til SpareBank 1 BV i Kongsberg - helt tilbake til 1946 da navnet var Sandsvær Sparebank. I dag ligger banken i de samme lokalene i sentrum. Navnet er endret, men sjelen den samme.

- Vi kjenner området. Vi kjenner folkene. Kundene våre trenger ikke bruke mye tid på å forklare mulighetene i nærområdet, fordi vi er lokalkjente, sier Anita Eskerud Johansen, senior bedriftsrådgiver, om fordelene av å bruke SpareBank 1 BV i Kongsberg som bedriftsbank. 

- Å jobbe med gode rådgivere, som Anita, betyr mye for oss. Vi ser verdien av å benytte en lokal bank, som kjenner miljøet vi er i. Det er en trygghet. Og da kan vi også finne de beste løsningene. Det er en gjensidig avhengighet, påpeker Mikkelsen.

En bank med alle tjenester

Bråthen og Mikkelsen synes det er mange fordeler ved å legge flere tjenester til SpareBank 1 BV. I tillegg til å være bankkunde, har de i flere år hatt sin pensjonsavtale der. 

De har også tegnet nødvendige forsikringer for Eiendom 1624, hvor Bo Espen Moen, salgsleder bedriftsmarked, forsikring SpareBank 1 BV,  har vært en god sparringspartner. 

- Vi har jobbet i en lenger periode med å komme frem til en god avtale om forsikring. Det å være totalkunde, som PK Gruppen, er absolutt en fordel. Kunden trenger ikke gi samme informasjon i flere sammenhenger fordi vi kan utveksle nødvendig informasjon internt hos oss. Det er tidsbesparende for alle, sier Moen.

I våres valgte PK Gruppen å flytte sin portefølje av skadeforsikringer til SpareBank 1 BV, som innebærer blant annet forsikring av ca. 200 eiendommer og personal- og ansvarsforsikringer.

- Ja, det er mye lettere for oss å ha alt på ett sted. Vi velger forsikringer i SpareBank 1 BV fordi vi får god oppfølging og gode betingelser, sier Mikkelsen. 

- Vi er en stor del av lokalsamfunnet og kan tilby gode forsikringer til lokale bedrifter, samtidig som vi fungerer som rådgivere. Vi heier på det lokale og jobber for gode løsninger, sier Bo Espen Moen, salgsleder bedriftsmarked, forsikring SpareBank 1 BV.

SpareBank 1 BV er en totalleverandør hvor bedrifter kan samle forsikring, pensjonsordning, regnskap og finansiering på én plass. Det gjør hverdagen enklere for enhver bedrift.

Flere spennende prosjekter 

Og der det nye hotellet er et gigantisk prosjekt, er SpareBank 1 BV like viktig på de noe mindre boligprosjektene til PK Hus. I disse dager reiser S9 seg i sentrum av Kongsberg, rett ved jernbanen. Den består av tre byggetrinn, der den første delen sto klar i 2013. Trinn to er under oppføring. Her er alle 18 leiligheter solgt, og de første kan flytte inn 2. kvartal 2020. 

- Vi er kommet langt med planlegging av byggetrinn 3 også, som vi håper går like bra, sier Bråthen. 

-  Salget av disse boligene har gått kjempebra. Rett og slett fantastisk, parerer Johansen, som forteller at SpareBank 1 BV var med på dette prosjektet tidlig. 

- Jeg nevnte det for dem lenge før det ble en realitet. Da vi skulle få til finansiering, var de allerede med på planene. Det er verdifullt for oss, fordi vi bruker mindre tid på å få det formelle på plass. Det liker vi, avslutter Bråthen. 

SpareBank 1 BV

Regionalt finanshus med tjenester innen: 

  • Bank
  • Forsikring
  • Eiendomsmegler
  • Regnskapshus

10 kontorer i Vestfold og Buskerud. 360 ansatte.

Forretningskapital på ca. 49 mrd. kroner. 

Strategisk hovedmålsetning

Skape verdi for kundene og den regionen konsernet er en del av.
Løfte frem lokale initiativ, bedrifter og mennesker som bor i regionen, slik at vi sammen kan bidra til vekst og utvikling.
Skape verdier for eierne og ansatte i virksomheten.

Del artikkelen på Facebook