Annonsørinnhold fra Kakle

Hva er dette?

- Mange får «dilla» etter sykurs hos Kakle

Du trenger ikke ha tredd en sytråd for å lage et eget plagg. Hos Kakle tilbys enkle sykurs for «hvermannsen» og alt du trenger av syutstyr.

Annonsørinnhold fra

Summingen fra symaskinen stilner hos Kakle på Bevergrenda i Kongsberg. Omringet av fargerike stoffer, tråder og mønstre, løfter Nora Sofie Brattlid (10) opp en genser og trer den over hodet. Det lyser i de blå øynene. Denne har hun laget selv - helt fra bunn.

- Jeg er kjempefornøyd, sier hun med et stort smil. Bestemoren Vigdis Aasheim nikker bifallende.

- Kanskje du kan lage en genser til meg til jul, spør hun lurt i det Nora svinger seg rundt med den nye hettegenseren på. De har vært på kurs hos Kakle og har sammen lært enkle syteknikker. Det gir mestringsglede for liten og stor. 

Nora fikk selv velge farge og stil til sin nye hettegenser. Her får hun hjelp fra Gry Aamodt med bestemor som følger med i bakgrunnen.

Kakle - en drøm for syentusiaster

Kakle

Kakle er en sybutikk på nett og lokalt i Bevergrenda i Kongsberg som er åpent etter avtale.

Kakle syr og selger klær.

Vi forhandler symaskiner og har eget serviceverksted. Vi har et godt utvalg av syutstyr, tråd, nåler og diverse. 
Se vår nettside:  https://kakle.net/

Bli inspirert: Du finner oss på Instagram og Facebook

Kontakt: 
Bævergrendveien 240, 3624 Kongsberg
(+47) 992 28 004
post@kakle.net

3-4 ganger i halvåret tilbyr Kakle med Gry Aamodt i spissen ulike sykurs - om du er nybegynner eller viderekommen. Hun har kurs for både voksne og barn.

- Jeg har folk i alle aldre på kurs hos meg. Felles er at de har lyst til å lære å sy, men flere har aldri tredd en sytråd før de kommer hit. Interessen for å sy egne plagg har virkelig eksplodert i det siste, sier Gry med et smil.  

Kakle er en drøm for syentusiaster. Det bugner av fargerike stoffer, tråder, og mønstre i de koselige lokalene. Kakle er også forhandler av alle symaskiner fra Janome og BabyLock - fra det enkle til det avanserte slaget. Lokalene ligger idyllisk til på Bevergrenda, og er åpen etter avtale. I tillegg har de egen nettbutikk. 

- Det er bare å ta kontakt. Send meg en epost eller ring meg. Her er alle velkomne, sier Gry, som har drevet Kakle i 10 år. 

Lyst til å bli inspirert? Sjekk Kakle sin Facebook og Instagram

Kakle er forhandler av alle symaskiner fra Janome og BabyLock - fra det enkle til det avanserte slaget. De har også et eget symaskinverksted. Som faghandel, kjenner Gry alle maskinene og kan gi god veiledning og oppfølging. 

Sydde kjole av gammelt sengetøy

Det var tilfeldigheter som gjorde at bedriften så dagens lys. Gry gikk nemlig og kjedet seg litt i sin tredje mammaperm og hadde lyst til å finne en hobby. Moren hadde sydd masse, og nå ville hun se om dette var noe for henne. 

Det lønner seg å kjøpe symaskin av en fagforhandler. Jeg kjenner og bruker maskinene

- Jeg fant frem mammas gamle symaskin og et gammelt sengetøy. Det ble en kjole. Familie og venner så resultatet og ville at jeg skulle sy til dem - og slik begynte det, forteller Gry, som ble helt bitt av retro-basillen og sydde det ene fargerike plagget etter det andre med inspirasjon fra det glade 70-tallet. 

Mammapermen ble forlenget. Kundekretsen ble større. Hun sydde mer og mer på bestilling. I tillegg begynte hun med kurs. Hønene på gårdsplassen kaklet, og slik fikk bedriften sitt navn. 

- I begynnelsen holdt jeg kurs, men kunne nesten ikke sy selv. Men det gikk det og, sier hun og ler. Gry lager egne Kakle-pakker med mønstre, stoff, sytilbehør og enkle instruksjoner. Disse har blitt veldig populære for dem som vil starte å sy. 

Gry Aamodt startet Kakle for 10 år siden. Hobbyen ble til levebrød. I dag holder hun sykurs og er forhandler av symaskiner - og utstyr. Hun mener alle kan sy, bare de prøver og får litt hjelp i starten.

Lyst til å sy? Sjekk kurs og utstyr hos Kakle

- Mange får «dilla»

Gry er ikke opptatt av at det skal være så avansert å lage en kjole, en genser eller en kåpe. Hun vil at terskelen skal være lav for å prøve, og at folk skal føle stolthet av det de får til. Det er ikke om å gjøre å sy noe perfekt, men å sy noe som er unikt og som passer deg og din kropp. Løsningene er mange og Gry hjelper mer enn gjerne på veien. 

- Mange får helt «dilla» etter sykurs hos Kakle. En dame var på kåpekurs og lagde fem kåper etterpå. Nå har hun kjøpt en mer avansert symaskin og har kastet seg over nye syutfordringer. Det er så gøy, sier Gry entusiastisk. 

På noen av kursene hos Kakle står blant annet ullkåper på plakaten. Da kan man lage sin helt egen kåpe til vintersesongen. I butikken finner man mange fargerike varianter som Gry har laget.

Gry merker at en sybølge har truffet landet. Å sy eget og redesigne klær blomstrer som aldri før. 

- Eldre, som sydde mye selv tidligere, ønsker å ta det opp igjen. Unge vil gjerne sy klær til seg selv eller egne barn. Kjøp og kast-kulturen er i endring. Også er det mulig å lage noe unikt, som ingen andre har, forteller hun, som selv er kledd i egen blomstrete kreasjon. 

- Nei, jeg lager ikke alle klærne mine selv, men jeg har ganske mange fargerike kjoler nå. Jeg elsker farger da, sier hun. 

Trenger du inspirasjon? Se mer på Kakle sine nettsider

Forhandler av symaskiner

Som forhandler av symaskiner, er hun opptatt av å kjenne maskinene godt slik at hun kan gi god veiledning og opplæring til sine kunder. Hun har også eget symaskinverksted. 

- Det lønner seg å kjøpe symaskin av en fagforhandler. Jeg kjenner og bruker maskinene. For meg er det viktig å gi god veiledning, men også oppfølging underveis. Det er bare å spørre. Symaskinene har blitt mer avanserte med tiden, forteller hun og nevner nye trender som  overlockmaskiner og bruk av stretch-stoff. 

- Du kommer langt med en enkel symaskin, også. Det viktigste er å komme i gang, men ikke forventer at det blir perfekt på første forsøk. Vi kan nok være litt for strenge med oss selv. Det er litt sjarm med det som er litt skakt også, sier hun og smiler lurt. 

- Men gjør man en feil, så kan jeg hjelpe til. Det fins alltid en løsning. 

SE VIDEO: Nora (10) lager genser hos Kakle

Del artikkelen på Facebook