Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?
Irene Sandal, samboeren og hunden Milli har bodd i borettslaget Henckeltunet i litt over ett år. Dette er deres første bolig.
Irene Sandal, samboeren og hunden Milli har bodd i borettslaget Henckeltunet i litt over ett år. Dette er deres første bolig.

- Vi stortrives i borettslag på Henckeltunet

Da Irene og samboeren jaktet bolig, falt valget på Henckeltunet. Det å bo i borettslag er en stor trygghet, både økonomisk og sosialt for det unge paret.

Annonsørinnhold fra

- Det var helt herlig å flytte hit. Alt var jo nytt. Irene Sandal (26) triller ut ordene med sin Sandane-dialekt. Hun er langt fra hjemstedet i Sogn og Fjordane, men vil ikke være noe annet sted.  

For ett år siden flyttet hun inn i en leilighet i borettslaget Henckeltunet på Gamlegrendåsen i Kongsberg sammen med kjæresten Agnethe og hunden Milli. Reisen gikk fra Oslo og storbylivet til naturen som nærmeste nabo. I dag jobber Irene som sykepleier ved hjemmesykepleien i Kongsberg. 

- Vi ville bo i en by, men tett på naturen. Vi kikket først på oppussingsobjekter, men fant ut at vi sparte mye jobb ved å velge noe nytt. Også slapp vi budrunde. Det kommer godt med når man er førstegangskjøper, sier Irene med et smil og stryker over elghunden Milli som tillitsfullt legger hodet i fanget hennes. 


Irene har mange lovord om Henckeltunet. Hun trekker spesielt frem nærheten til marka og byen, som noen av mange gode grunner til å bosette seg på Gamlegrendåsen. På nedsiden av borettslaget der hun bor, bygges i dag Henckeltunet Vest. 

Irene har mange lovord om Henckeltunet. Hun trekker spesielt frem nærheten til marka og byen, som noen av mange gode grunner til å bosette seg på Gamlegrendåsen. På nedsiden av borettslaget der hun bor, bygges i dag Henckeltunet Vest. 

Det er så enkelt å forholde seg til fellesutgiftene. Da vet vi hva vi har av kostnader hver måned.

Det var helt tilfeldig at Kongsberg ble deres nye hjemplass. Her fant de alt de lette etter. Henckeltunet er midt i blinken for det unge paret. Skogen er i bakgården. De triller ned til byen på hver sin sykkel. Kjennerudvannet, som ligger i nærheten, er forfriskende når sommersolen steker på sitt varmeste. Også deres firbeinte venn er fornøyd og liker seg bedre i granskogen enn i storbyen. 

Vil du vite mer om boligmuligheter på Henckeltunet? Les her

Borettslag - et trygt alternativ

Henckeltunet er et av Kongsbergs første OBOS-tilknyttede borettslag. Siste leilighet sto ferdig i januar. 

Irene er styreleder for borettslaget. Dette er et verv hun har valgt selv. Selv om det er noen ekstra arbeidsoppgaver, så forteller hun at alle er flinke til å bidra og hun trives med oppgaven. 

- Vi stortrives. Det er et godt fellesskap og gode naboer som hjelper hverandre når det trengs. Vi vanner blomster og passer hundene for hverandre. I tillegg har vi dugnader sammen så alt er på stell. Også bor vi ikke så tett. Det er rom for privatliv, forteller Irene. 

Hun valgte selv å bli med i styret i borettslaget. Nå er hun leder og trives med oppgaven. Det er helt opp til beboerne hvor mye de ønsker å engasjere seg i styret. 

Hun syns det er en trygghet å bo i et borettslag - også økonomisk.  

- Det er så enkelt å forholde seg til fellesutgiftene. Da vet vi hva vi har av kostnader hver måned. Felleskostnadene dekker jo nesten alt - fra TV til kommunale avgifter, brøyting og utvendig vedlikehold. Det eneste vi trenger er innboforsikring, understreker Irene. 

- Det er også en trygghet at OBOS garanterer for felleskostnadene. Om en beboer ikke betaler, så går ikke det utover de andre i borettslaget, sier Irene. 

Derfor bør du velge OBOS-tilknyttet borettslag:

1. Du eier egen bolig: I den norske borettslagsmodellen eier man sin bolig i fellesskap med andre.

2. Orden i økonomien: De fleste borettslag er veldrevet og har god økonomi.

3. «All inclusive»: Felleskostnader dekker mesteparten av det du trenger i hverdagen.

4. Ingen dokumentavgift: Velger du å kjøpe bolig i borettslag betaler du ingen dokumentavgift. 

5. Forkjøpsrett: Som OBOS-medlem stiller du foran i boligkøen

LES MER OM FORDELENE MED Å VELGE BORETTSLAG HER

Henckeltunet Vest - nytt borettslag tar form

Rett nedenfor boligen til Irene er Block Watne i full gang med å bygge et nytt OBOS-tilknyttet borettslag - Henckeltunet Vest. To tomannsboliger har tatt form, det er støpt for de øvrige. Carporten har reist seg. Prosjektet skrider frem, trinn for trinn. 

Boligene får samme nydelig beliggenhet som nabo-borettslaget, tett på naturen og kort vei til byen. Henckeltunet Vest vil bestå av 20 boenheter. Det blir fire tomannsboliger og tre firemannsboliger. I tillegg, så følger det carport med til alle enhetene. 

LES OGSÅ: Henckeltunet Vest vekker nysgjerrighet hos Kongsberg-folket
LES OGSÅ: Her kommer boliger tett på naturen med kort vei til byen
LES OGSÅ: Få din personlige stil i din nye bolig

Vil du vite mer om Henckeltunet Vest?

For mer info om boligene og privat visning, kontakt Block Watne Kongsberg:

Salgskonsulent Tonje Eriksen
tlf. 993 55 190

NESTE VISNINGSDAGER: 
Tirsdag 20. august kl. 15.00-17.00

Onsdag 28. august kl. 16.30 – 17.30

Les mer om prosjektet her.

-Vi har hatt mange interesserte som har tatt kontakt i løpet av sommeren. Det har ikke alltid vært like enkelt å balansere viktige telefonsamtaler i ferien med en energisk treåring rundt bena, humrer en sommerbrun Tonje Eriksen, salgskonsulent for Block Watne i Kongsberg. Men legger til at hun syns det er fint at de nye boligene på Henckeltunet vekker interesse. 

- Vi ser at borettslag er en ny boligform som mange liker. Du eier din egen leilighet, men har tryggere rammer.  Du blir lignet på samme måte som selveiere. Du trenger kun å forholde deg til felleskostnadene - som dekker nesten alt. Det er litt som «all inclusive» med en fast utgift i måneden. Du må selvsagt betale strøm og ha egen innboforsikring, men det er veldig forutsigbart og trygt for boligeierne, sier Tonje. 


Henckeltunet Vest tar form. To tomannsboliger er reist, betongen er støpt for de andre enhetene. Borettslaget blir utformet med usjenert beliggenhet, lite innsyn mellom boligene og store grøntarealer med frukttrær. Første byggetrinn er innflyttingsklart sommeren 2020, forteller salgskonsulent Tonje Eriksen. 

Henckeltunet Vest tar form. To tomannsboliger er reist, betongen er støpt for de andre enhetene. Borettslaget blir utformet med usjenert beliggenhet, lite innsyn mellom boligene og store grøntarealer med frukttrær. Første byggetrinn er innflyttingsklart sommeren 2020, forteller salgskonsulent Tonje Eriksen. 


Nyhet - individuell nedbetaling av egen andel

Når du kjøper bolig i et OBOS-tilknyttet borettslag, som Henckeltunet Vest, blir du noe som heter andelseier. Det betyr at du eier en andel av borettslaget og har enerett til din egen bolig, samtidig som du har rett til å bruke fellesarealer sammen med andre beboere. En del av kjøpesummen utgjør deler av felleslånet - som du betaler gjennom felleskostnadene. 

Tonje Eriksen er salgskonsulent for Block Watne i Kongsberg. Er du nysgjerrig på Henckeltunet Vest, kan du kontakte henne på tlf. 993 55 190.

- Det nye nå er at vi åpner opp for individuell nedbetaling av fellesgjelden for boligeierne ved Henckeltunet Vest. Ønsker du å betale ned raskere enn det som er satt opp, så kan du velge å gjøre det. Størrelsen på beløpet velger du selv. Enhver nedbetaling har umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene. Det beste er at du bestemmer selv ut fra hva som passer deg og din økonomi, forteller Tonje. 

Det bygges kontinuerlig på Henckeltunet Vest for å ferdigstille boligene til innflytting av første byggetrinn sommeren 2020. 

- Om ikke alle boligene blir solgt, så er det utbygger som er forpliktet til å betale felleskostnadene for de boligene som eventuelt ikke er solgt til ferdigstillelse. Borettslaget påvirkes ikke økonomisk av det, som er en trygghet for beboerne, understreker Tonje. 

SE BILDER: Velkommen inn til Henckeltunet Vest

Slik blir det nye boligområdet Henckeltunet Vest.

Lys og luftig stue med lekker parkett fra Boen.

God spiseplass i tomannsboligen med HTH-kjøkken og Siemens hvitevarer.

Badet får innredning fra HTH og VVS-produkter levert fra Bademiljø i Kongsberg. Her fra en av leilighetene i firemannsboligen.

Kjøkken - og baderomsinnredning leveres av HTH. Hvitevarer er fra Siemens. Dette er en tegning for kjøkkenløsningen i firemannsboligene.

Det er mulig å få et fargebytte på veggene i boligene - uten kostnad. Standardfargen er kalk, som gir en lekker og stilren atmosfære. Her fra en av leilighetene i firemannsboligen.

Mange grunner til å trives på Henckeltunet

Tilbake på Henckeltunet nyter Irene frisk luft på skyggesiden. En sofa er satt rett ved døren. Rundt er det blomsterpotter, som en liten oase ved inngangspartiet. Milli har funnet sin plass i en stol. 

- Dette er noe helt annet enn leiligheten i Oslo. Vi ble rett og slett lei storbylivet. Også ville vi eie noe eget. Å kunne kjøpe noe helt nytt, hadde vi egentlig bare drømt om, sier Irene.  Hun viser vei inn i stuen og kjøkkenet, som er i en lekker blush-farge, ispedd varme toner fra interiøret. Gjennom stuen er terrassen, der de har en fantastisk utsikt.

- Vi kjøpte leiligheten et år før den ble bygget. Da fikk vi mange tilvalgsmuligheter som å velge farger på veggene og andre interiørløsninger. På den måten ble boligen litt mer oss, forteller Irene. Hun lukker opp døren til terrassen og lar blikket strekke seg mot fjellene med solen i ansiktet.  

- Hvorfor skal folk flytte hit?

- Fordi de får så gode naboer - som meg, sier Irene og ler. Hun fortsetter. 

- Det er mange grunner til at vi trives her. Vi føler det er trygt å bo i et borettslag, Vi er glad i naturen, som er rett utenfor døren. Og utsikten - selvfølgelig. Ute på balkongen har vi sol til kl.23 på sommeren. Det er rett og slett nydelig å bo her, sier Irene. 

Del artikkelen på Facebook