Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?

Første spiker i veggen for Henckeltunet Vest i Kongsberg

Med kort avstand til byen og marka som nabo, reiser det seg en boligperle. Henckeltunet Vest er prosjektet som gjør tømrerne stolte og vekker nysgjerrighet hos Kongsberg-folket.

Annonsørinnhold fra

- Jeg har verdens beste jobb, sier Ruben Torsvik, tømrerbas for Block Watne. Med solen i ansiktet, et kjølig drag i morgenluften og fuglekvitter som bakgrunnsmusikk, sørger han og tømrerkollega Svein Aslak Aase for at reisverket tar form for boligprosjektet Henckeltunet Vest på Gamlegrendåsen. Nå bygges det på en av Kongsbergs vakreste tomter.

- Jeg har vært med på planleggingen i over ett år. Dette er et prosjekt som er nøye gjennomtenkt og som blir gjort skikkelig. Block Watne legger opp til et godt gjennomført prosjekt og for meg er de en god arbeidsgiver. Også er det alltid gøy å komme i gang, understreker Torsvik. 

Her kan du lese mer og laste ned prospektene for Henckeltunet Vest

Slik blir det nye boligområdet Henckeltunet Vest.

- Et flott sted å bo

Plassen er ryddet.  Gravemaskinen durer i et av hjørnene på den store tomten rett av E134. Betongen er støpt og reisverket skal settes opp og bli solide tomannsboliger og firemannsboliger.

- Det blir et flott sted å bo, sier Aase og skuer utover plassen. Fra utsikten skimtes Knuten og skibakkene. Markagrensen blir tett på egen dør. Selv har Aase aldri vært med på et lignende prosjekt. Det er nytt og spennende. For det er noe engasjerende ved å følge en byggeprosess fra A til Å.

- Det er rett og slett spesielt å se et boligområde bli til fra bunnen av. Det er artig å skape verdier og følge prosessen, utdyper han. 

Ruben Torsvik, tømrerbas (t.v) og tømrer Svein Aslak Aase er i gang med å sette opp reisverk til Henckeltunet Vest på Gamlegrendåsen.

Torsvik bor og har hatt mye av barndommen sin rett i nærheten av der Henckeltunet Vest bygges. 

- Her har det blitt mange turer i skogen og bading i Haurevann. Også er det bare ti minutter med sykkel til byen, smiler tømrerbasen, som trives godt med å jobbe tett på et lommekjent område. Han har sett utviklingen på Gamlegrendåsen på nært hold, og syns det er bra at Kongsberg får flere boliger og kan vokse som by.

Vekker nysgjerrighet hos Kongsberg-folket

Henckeltunet Vest består av 20 boenheter. Det blir fire tomannsboliger og tre firemannsboliger. Dette er et OBOS tilknyttet borettslag med lave innskudd og mulighet for individuell nedbetaling av felleslånet. Det betyr trygghet for alle beboere. 

Vil du vite mer om Henckeltunet Vest?

For mer info om boligene, kontakt Block Watne Kongsberg:

Salgskonsulent Tonje Eriksen tlf. 993 55 190

Les mer om prosjektet her.

- Block Watne har OBOS som eier. Det gir oss muligheten til å starte bygging før 50 prosent av enhetene er solgt. Det er en stor fordel for boligkjøpere som slipper å vente med forbehold om solgte enheter som kan dra seg ut i tid. Vi har stor tro på dette prosjektet, forteller distriktssjef Beate Wojtaszek i Block Watne.

Hun og salgskonsulent Tonje Eriksen har fått på seg hjelm og vernesko, som seg hør og bør, i det de slår av en prat med arbeiderne på byggeplassen. De har jobbet tett på prosjektet lenge og syns det er stas at byggingen er i gang. 

- Det er alle typer folk som har tatt kontakt med oss om Henckeltunet Vest. Beliggenheten og utformingen av boligene gjør at både førstegangskjøpere, enslige, par og seniorer finner dette interessant, forteller Wojtaszek.

Salgskonsulent for Block Watne, Tonje Eriksen (t.v), og distriktssjef Beate Wojtaszek er stolte av å se at Henckeltunet Vest reiser seg. De får mange henvendelser om det nye boligprosjektet.

Henckeltunet Vest skal stå ferdig i 2020/2021, men allerede på nyåret skal de første enhetene stå klare for innflytting.

- Her kan folk flytte rett inn. Alt av uteområder blir klargjort - fra plen til frukttrær. I ettertid blir dette tatt vare på av borettslaget, som gjør det trygt og oversiktlig for beboere, sier Eriksen. Hun er ny i Block Watne. Henckeltunet Vest er hennes første prosjekt, og hun gleder seg til å se det ta form. Og det er det flere som gjør. 

- Vi har aldri hatt så mange henvendelser om et boligprosjekt tidligere. Det har vært veldig gøy, sier Wojtaszek med et smil. 

Det er nok mange som ennå venter på å se hvordan området vil forme seg og nysgjerrigheten er stor. Det er ikke så rart. Henckeltunet Vest får en unik beliggenhet tett på marka med et mylder av turmuligheter. Det er kort vei til byen og til kollektivtransport, samt til barneskole og barnehager. Også er alt helt nytt.

Boliger med gjennomført kvalitet

Gjennomgangstemaet for boligene som skal bygges på Henckeltunet Vest er rene linjer og luftige rom.  Leilighetene har bruttoareal på 74 kvm – enhetene i tomannsboligene på 119 kvm. 

Slik blir boligene på Henckeltunet Vest:

Slik blir det nye boligområdet Henckeltunet Vest.

Utsiden av en av firemannsboligene.

Utsiden av en av tomannsboligene.

Lys og luftig stue - her fra en av stuene i tomannsboligen.

God plass på badet - her fra en av leilighetene i firemannsboligen.

Lys og luftig stue - her fra en av leilighetene i firemannsboligen.

Integrerte hvitevarer og ren stil på kjøkkenet.

Tomannsboligene får egen hageflekk og loftstue. Leilighetene i første etasje har livsløpsstandard og kommer med flotte balkonger. Flertall av leilighetene får også en liten balkong ut fra hovedsoverommet hvor morgenkaffen kan nytes. Det blir store, fine grøntarealer som omkranser området.

- Alt blir nytt med god standard og godt utnyttet plass. Og for dem som velger å kjøpe tidlig, er det mange valgmuligheter på bad, gulv, farger og kjøkken. Slik kan du få det akkurat som du har drømt om at ditt hjem skal se ut, sier Wojtaszek. 

Block Watne velger kun kvalitetsleverandører til sine boligprosjekter. Kjøkken og bad fra HTH, integrerte hvitevarer fra Siemens, Boen-parkett, balansert ventilasjon med varmegjenvinning og sentralstøvsuger, er noe av det som er standard i nyoppførte boliger.

Men først må boligene ta form. Steg for steg vil Henckeltunet Vest ferdigstilles og stå klare for dem som ønsker å bo tett på marka med sykleavstand til byen. Bolig i pose og sekk, rett og slett. 

HER KAN DU LESE MER OM DE NYE BOLIGENE PÅ HENCKELTUNET VEST

Del artikkelen på Facebook