Annonsørinnhold i samarbeid med Haukjem Kongsberg Blikk

Hva er dette?

 
 

Med blikk for lokale tak

Det klippes og knekkes for fullt i verkstedet. Fokuset er rettet mot beslagsdeler som skal bli til et heldekkende pipebeslag. Slik er hverdagen til en blikkenslager.

Annonsørinnhold i samarbeid med Haukjem Kongsberg Blikk

Haukjem Kongsberg Blikk

Haukjem Kongsberg Blikk er en lokal bedrift med røtter tilbake til 1970-tallet.

– Bedriften var en familiebedrift, frem til Kongsberg Blikk ble kjøpt opp av Haukjem i 2012, forteller produksjonsarbeider Kjell Bakkerud.

– I sommerferien i ’78 var jeg med å grave ut tomta, for det var min onkel og tante som eide bedriften, fortsetter han.

Opprinnelig er Bakkerud baker, men de siste 32 årene har kakespader og mel blitt byttet ut med knekkemaskin og blikksakser. Den erfarne blikkenslageren er konstant inne på verkstedet hvor han utfører det gamle faget med nøyaktig presisjon.

– Vi har mange faste kunder, og de velger oss fordi vi en lokal bedrift med et godt navn, forklarer Bakkerud. Et personlig kundeforhold og service føler kundene seg trygge på at vi leverer produkter med kvalitet, sier han videre.

Arbeidsområdet består først og fremst av blikkenslagerarbeid som spenner fra store, krevende båndtekking og fasader i alle typer metaller, til mindre serviceoppdrag. 

Full fokus på jobben for Terje Dahl

Tradisjonelt arbeid

Prosjektleder Terje Dahl har vært med på laget i 12 år, og understreker at Haukjem Kongsberg Blikk skiller seg ut fra andre blikkenslagere ved at butikken er åpen for kundene.

– Hos oss er alle velkommen inn, enten du er privatperson eller proff. Du kan komme med tegninger, mål eller ønske og få med deg stort sett det meste med en gang. Vi kutter, skjærer og gjør klar platene mens du venter, og det faller i god smak hos kundene, sier han.

Dahl er opprinnelig utdannet platearbeider så han er dreven med sveiseutstyr også. I etterkant har han tatt svennebrev som blikkenslager så det er ikke mangel på erfaring og kunnskap hos prosjektlederen.

Blikkenslagerfaget er et gammelt og anerkjent fag. I Norge etablerte blikkenslagere seg på slutten av 1200-tallet. Opp gjennom århundrene utviklet faget seg i retning av å bli et bygghåndverksfag.

– Vi driver med tradisjonelt blikkenslagerarbeid, selv om faget har utviklet seg opp gjennom årene. Før det ble banka og hamret enormt mye manuelt, men i dag er det moderne maskiner som har kommet inn i verkstedene, sier Bakkerud.

- Så har det jo kommet nye materialer, med et stort utvalg av farger, legger han til.

Dahl legger til at også trendene har endret seg gjennom årene. Sølvfargede takrenner er blitt populært de siste årene.

- Nordmenn ønsker seg mer enn sorte og hvite takrenner, og med et større utvalg og flere muligheter kan vi skaffe det meste – både når det gjelder materialer og farger, sier han. 

Pipehatten er klar for utlevering til kunden

Det er hektisk i butikken, med både private og proffe som kommer inn for hjelp og råd. Det er også et stort vareutvalg, hvor du kan kjøpe alt fra takrennesystemer, taksikring, pipebeslag og pipehatter. Inne i verkstedet jobber maskinene for fullt. Rundt om i lokalet står en rekke maskiner til skjæring, klipping og falsing av alle typer metaller. Det produseres alt fra enkle beslag til båndtekking til tak- og pipebeslag og tynnplateprodukter både til prosjekter og spesialbestillinger. I tillegg produseres beslagsprofiler etter kundens egne mål.

Som blikkenslager må du kunne jobbe etter både nye og gamle teknikker, og med nye og gamle materialer. Dette kan noen ganger by på utfordringer, og da kommer lang erfaring godt med. 

– Vi er opptatt av at hver enkelt kunde skal få personlig service, veiledning og rask og god service, understreker Bakkerud. En del av jobben vår innebærer at vi gir råd og tips og forklarer nøye om produkter, kvalitet, fordeler og hvilke løsning som passer best i hvert enkelt tilfellet.

Med så mange faste kunder og stadig nye henvendelser vil blikkenslagere fra Haukjem Kongsberg Blikk garanter være å se på byens tak i mange år fremover! 

Haukjem Kongsberg Blikk

• Kongsberg Blikk ble etablert i 1977. I 2012 ble bedriften kjøpt opp av Haukjem Blikkenslager.

• Vårt arbeidsområde er først og fremst blikkenslagerarbeider som spenner fra store, krevende båndtekkinger og fasader i alle typer metaller, til mindre serviceoppdrag. I tillegg til komplette takomlegginger for borettslag og private.

• Bedriften har helt siden oppstarten hatt fokus på nytenking, opplæring og formalisering av ansattes kompetanse.

• For våre kunder gir det en visshet om at vi leverer tjenester av høy kvalitet og er serviceorientert.

• Vi har med årene opparbeidet en solid referanseliste som består av både offentlige- og private selskaper, borettslag samt små og store bolighus.

• I dag har bedriften avdeling på Kongsberg, Drammen og i Oslo. 

Del artikkelen på Facebook