Annonsørinnhold i samarbeid med J & K Maskin

Hva er dette?

 
 

Vi baner vei for den lokale utviklingen

I 12 år har J & K Maskin gravd opp områder i Kongsberg og lagt grunnlag for både boliger og veier. Det er ikke få mengder med grus som er blitt transportert bort av den drevne gravemaskinføreren, som har jobbet i mer enn 40 år med store maskiner.

Annonsørinnhold i samarbeid med J & K Maskin

J & K Maskin

Jakob Hvambsahl sitter bak spakene i førerhuset. Grabben løfter store mengder grus som lempes vekk. Maskinen jobber iherdig. Tonn etter tonn fjernes slik at tomter kan klargjøres og nye veier til Kongsberg kan bygges.

– Vi er et lite og fleksibelt maskinentreprenørfirma som tar på oss mange typer oppdrag innen graving og transport, sier Jarle Richardsen, daglig leder i J & K Maskin.

– Jeg startet opp i 2006, men har vært i bransjen siden 1976 så det er jo blitt noen år i førersetet, smiler han. Sammen med sønnen Knut tilbringes mye av dagen i gravemaskinen. Far og sønn påtar seg oppdrag rundt om i Kongsberg og omegn. J & K Maskin påtar seg oppdrag innen graving av og arbeid med tomtearbeid, veier, grøfting, byggefelt og transport av masser. 

Jakob Hvambsahl styrer gravemaskinen med stø hånd

Mer enn 40 år i førersetet

– Vi har et bredt spekter, men siden vi er forholdsvis små tar vi ikke på oss oppdrag på store prosjekter som industribygg. På slike store prosjekter er vi underleverandør, forteller Richardsen videre. Han tar en velfortjent pause mens han lener seg mot gravemaskinen.

Det er ikke alltid størrelsen som teller. Selv om J & K Maskin anses som små på markedet, har de bygd seg opp et sterkt navn innen bransjen.

– Kundene vet vi leverer, vi har sterk kompetanse, erfarne sjåfører, sentral godkjenning og meget fleksible, sier den drevne gravemaskinføreren. Han understreker at kundene føler seg trygge når de vet at både mannskapet og maskinene hans ankommer.

Richardsen startet i bransjen som 20- åring, og det er ingen tvil om at han er entusiastisk over å jobbe med store maskiner. Han har anleggsbransjen i blodet og trives godt med den varierte arbeidsdagen.

Nå er maskinene til J & K Maskin opptatt med prosjekter i regi av Kongsberg Entreprenør samt flere mindre prosjekter rundt om i byen. 

Bedriften jobber året rundt, men når vinteren gjør sitt inntog, byttes ofte gravearbeidet ut med brøyting og fjerning av snø.

Richardsen er opptatt av at J & K Maskin skal være en lokal bedrift og bidra til utbygging av Kongsberg. For tiden er det stor byggeaktivitet i området, og de fleste oppdragene utføres her.

– Når det er stor pågang og etterspørsel etter oss leier vi inn kvalifisert hjelp ved behov, sier han. Vi har flest oppdrag i Kongsberg- området, men har også utført arbeid i Hvittingfoss og opp til Numedal.

J & K Maskin baner vei for lokalbefolkningen i Kongsberg og omegn. Det har far og sønn sørget for i mange år – og de har ikke tenkt å pensjonere maskinene sine de kommende årene! 

Jakob Hvambsahl og Jarle Richardsen (fra venstre) trives godt på byggeplassen

J & K Maskin

• Vi er et lite og fleksibelt maskinentreprenørfirma som tar på oss mange typer oppdrag i området rundt Kongsberg.

• Vi ønsker velkommen henvendelser både fra private og fra næringslivet.

• Vi tar på oss jobber innenfor blant annet graving, massetransport, asfaltering, brøyting, feiing og mer. 

Del artikkelen på Facebook