Gå til sidens hovedinnhold

Vurdering av avtale og fusjonsprosess, lurt eller ikke lurt!

Artikkelen er over 1 år gammel

- Jeg mislikte fusjonsavtalen med Rollag fra første dag, sier Roger Kjenås i dette leserbrevet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter mitt forrige innlegg der jeg stilte en del spørsmål rundt prosessen har det kommet opp en avtale med Ringerikskraft og det er bra og på høy tid.
Vi i aksjonærgruppa som teller mer enn 50 personer nå og ca. 70 % av kapitalen, har et ønske og et krav. Ønsket er at alle aksjonærene skal få best mulig informasjon ved at de forskjellige alternativene blir belyst fullt ut. Det er jeg sikker på at aksjonærene syns er flott, for da kan de selv vurdere hva som er best for både aksjonærer og flesberginger.
Etter å ha satt meg godt inn i alternativene, er jeg ikke i tvil om at fusjon med Ringerikskraft er det klart beste for oss alle.
Det er også viktig å presisere at det vi sammenligner nå er fusjon i begge tilfeller.

Kan nevne de tingene som ser ut for meg å være til stor fordel for aksjonærene og Flesberg i en mulig løsning med RiK;

– Arbeidsplasser, her skriver de at de ivaretar disse og skal drive desentralisert fremover.
– Nettleie, her reduseres det med 8 mill. i året og dette vil bety masse for kommune og oss innbyggere.
– Investeringer i lokalmiljøet og særlig med fiber, villig til å investere 50 mill. og dette vil også skape lokale arbeidsplasser og arbeid for lokale entreprenører. De sier også at RiK vil investere i lokalmiljøet generelt.
– Utbyttepolitikk er noe de også fører vil gi penger til kommune og eiere, dette er i en størrelsesorden 30–35 mill.
– Verdiene på aksjer er i en helt annen skala, verdiene er ikke langt unna doblet ut ifra det jeg kan se fra ca. 9.500,- til 17.500,-
– Styringsmodellen sikrer oss mer innflytelse på det som skjer for aksjeeiere.

Ut ifra disse punktere ser jeg ingen fordeler med å fusjonere med Rollag, mulig det ligger noe info fra styret på dette, men det er svært vanskelig å få ut.
Jeg håper at aksjonærene vil sette pris på denne infoen, for nå kan de vurdere noen alternativer om hva som blir best både for aksjonærer og flesberginger.
Det er også kjempebra at RIK vil stille på møte på onsdag for å informere enda bedre.

Jeg mislikte fusjonsavtalen med Rollag fra første dag og at informasjon var så mangelfull, at jeg følte meg litt lurt, rett og slett. Jeg ønsket et alternativ på bordet, og var veldig fornøyd da Ringerikskraft kom på banen. Etter å ha sett sammenligningen, følte jeg meg ikke litt lurt, jeg var kort og godt lurt. Det nye alternativet er jo best på alle områder med klar margin og vil bli offentlig tilgjengelig for alle aksjonærer.
Nå tar vi det nærmest som en selvfølge at styret i FE legger fram sin fusjonsavtale med Rollag, slik at vi kan belyse begge avtalene fullt ut. Hvis det ikke skulle skje må de ha en skjult agenda. Da er ikke bare jeg lurt, men alle aksjonærene også. Konsekvensene av dette kan bli fatale.

Når det gjelder kravet er det at styret i FE bør bli mer konstruktive. De må spille med åpne kort, slutte å fortie informasjon, slutte å kvitte seg med dem som er uenig og slutte å kjefte på kommunen som faktisk representerer oss alle i Flesberg og i tillegg er største eier i FE. Deres jobb er å ta vare på verdiene på vegne av alle innbyggerne i kommunen. Synes de gjør det på en ansvarlige måte, selv om man ikke behøver å være enig i alle vedtak som blir gjort.

Det er heldigvis sjelden et styre prøver å overkjøre sin største eier – det er jo det samme som å be om å bli byttet ut. Jeg skjønner faktisk ikke hva dette styret holder på med. De opptrer som om vi som er uenig gjør noe alvorlig galt. Vær enig, eller hold kjeft. Liksom. Det er så merkelig opptreden at jeg faktisk begynner å lure på om de har noe å skjule. Hvorfor gå i skyttergrava og skape masse problemer og dårlig stemning. Nå skal man nærmest bruke alle midler på å få så mange aksjonærer som mulig til å signere på den dårligste avtalen.

Jeg tviler også sterkt på om styret egentlig har noe mandat til å kjøre denne prosessen så langt som de gjør nå. Det kan sikkert andre enn meg gi et tydelig svar på.

Vi er ikke opptatt av å vinne noe som helst, men å informere alle på en ryddig måte slik at de selv kan ta en riktig avgjørelse. Det syns jeg absolutt styret burde vært også eller de som styrer den prosessen.

Jeg håper denne infoen kan være til hjelp slik at vi er rustet til å se det beste for OSS.

Kommentarer til denne saken