Ølfestival med Cognac

God stemning: Skåling under ølfestivalen på Christians kjeller for to år siden.FOTO: JAN STORFOSSEN

God stemning: Skåling under ølfestivalen på Christians kjeller for to år siden.FOTO: JAN STORFOSSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

Alt er klart for den fjerde ølfestivalen i Christians kjeller.

DEL

Årets festival arrangeres 12. og 13. juni. Da er det grunn til å tro at bakgården på Christians kjeller fylles opp med folk som er glade i god smak.

Ved tidligere festivaler har folk kommet langveisfra for å være med på ølfestivalen på Kongsberg.

Mikrobryggerier har poppet opp på både små og store steder og interessen er økende.

Cognac

– Nytt i år er at vi har Cognac på plass. Braastad kommer til å presentere seg i kjelleren og vi ser fram til kombinasjoner av cognac og øl, heter det i pressemeldingen fra Mikael Rydell og Wenche Berntsen på Christians kjeller / Opsahlgården.

Kongsberg bryggeri er nå vel etablert og vil servere 12 øl fra eget bryggeri, det vil si en smak for hver måned som er gått siden første brygg.

Navn i nyhetene: Mikael Rydell (krever innlogging)

Øl og mat

– Vi arrangerer i år to forskjellige «beermakers dinners». På fredag blir det øl fra eget bryggeri til maten og lørdagen velger vi ut øl fra våre besøkende som vi synes passer best til dagens treretters middag, forteller Rydell og Berntsen.

Bredde

Både bryggerier og importører kommer til festivalen.

– Det gjør at vi får en større bredde med kombinasjon av norsk og utenlandsk øl, akkurat som vi har i menyen til vanlig, sier vertskapet.

Les også:

Litt mer enn en utepils

Lps matanmeldere blir overrasket

Jazzer opp med eget øl

En mørk skjønnhet

Nå kan du få Kongsberg-øl i glasset

Artikkeltags